eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: paksifc.hu

Öt gólt szerezve nyert idegenben a Paks

A Paks 5-2-re nyert szombaton Zalaegerszegen a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójában. A vendégcsapat a legutóbbi hat mérkőzésén veretlen maradt, egy döntetlen mellett öt győzelmet aratott. Szombati sikerével az élre állt és csak a címvédő Ferencváros előzheti vissza vasárnap.

Az erős szélben kezdődött mérkőzésen már a hatodik percben kapufáig jutott a Paks a hazai kapus rossz kipasszolását követően. A folytatásban viszont sokáig kevés helyzet volt, a mezőnyben zajlott a ritmustalan játék, mindkét oldalon sok hibával. A hazaiak előtt véletlenszerűen adódott egy-egy gólszerzési lehetőség, például a 27. percben, amikor az előrevágott labdát sem a védő, sem Szappanos nem tudta elrúgni, Mance viszont pontatlanul lőtt. A paksiak valamivel tudatosabban építkeztek, a vezetést pedig Windecker szerezte meg közelről előre vetődve, miután baloldali beadásnál Gyurján pont az ő fejére ütötte ki a labdát. A 39. percben Skribek növelte az előnyt: a hazaiak nem tudtak felszabadítani, a támadó pedig 14 méterről, kapásból a bal alsóba lőtt. Nem sokkal később Windecker újabb gólt fejelt egy jobb oldali szöglet után. A Paks 11 perc alatt szerzett három gólt, a ZTE viszont még rövidebb idő alatt egyenlíthetett volna: előbb Mance Croizet beadására érkezett pontosan és a bal felsőbe vágta a labdát, majd ugyanő hagyott ki egy nagy helyzetet, végül büntetőből zárkóztatta közelebb a csapatát még a szünet előtt.

Az egyenlítés viszont nem jött össze a hazaiaknak, mert a Paks a szünet után két szögletből ismét háromra növelte a különbséget. Ezt követően a zalaiak játékában már nem érződött, hogy képesnek érzik magukat az újabb felzárkózásra, így a Paks fölényes győzelmet aratott.

ZTE FC-Paksi FC 2-5 (2-3)
ZTE Aréna, 3277 néző, v.: Erdős
Gólszerzők: Mance (44., 45+3., a második 11-esből), illetve Windecker (32., 43.), Skribek (39.), Hahn (50.), Szabó J. (59.)

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×