eur:
396.32
usd:
369.82
bux:
71845.78
2024. július 2. kedd Ottó
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a Sahtar Donyeck ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az F csoport első fordulójában játszott mérkőzésen Lipcsében 2022. szeptember 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Gulácsi Péter közel egy év után ismét kezdő lesz

Közel egy év után újra pályára lép Gulácsi Péter, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig magyar kapusa.

A klub sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az 51-szeres válogatott hálóőr szerdán a kezdőcsapat tagja lesz a másodosztályú Wehen Wiesbaden otthonában sorra kerülő Német Kupa-meccsen.

"Nagyon bízunk benne és a képességeiben. Várja már a visszatérését, ez nagyon fontos pillanat lesz számára, figyelembe véve az életkorát, valamint a sérülése súlyosságát" - nyilatkozta Marco Rose vezetőedző. A tréner hozzátette, ez egyelőre egy kis lépés, ugyanakkor az első számú kapus posztja jelenleg nem kérdés.

A lipcseiek kezdője most a német Janis Blaswich, aki legutóbbi három Bundesliga-fordulóban nem kapott gólt.

A 33 éves Gulácsi tavaly októberben, a skót Celtic Glasgow elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen térdszalagszakadást szenvedett, aminek következtében azóta nem is lépett pályára, a kispadra azonban már le tudott ülni.

Az elmúlt két kiírásban kupagyőztes Leipzigben továbbra sem játszhat a csapatkapitány Willi Orbán, akinek térdsérülése miatt még heteket kell kihagynia.

Címlapról ajánljuk
Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Az európai támaszpontokon tíz év után rendeltek el Charlie fenyegetettségi szintet, és azt sem lehet kizárni, hogy támadás készül valamelyik létesítmény ellen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének egyetemi docense az InfoRádióban elmondta: valószínűleg a környező helyzet általános romlása miatt, elővigyázatosságból kellett ilyen biztonsági intézkedést hozni.

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×