eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Kevin Constantine, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya a Lengyelország - Magyarország felkészülési jégkorongmérkőzésen Tychyben 2023. április 20-án. A májusi elitvilágbajnokságra készülő magyar válogatott  4-2-re kikapott.
Nyitókép: MTI/PAP/Zbigniew Meissner

Felfüggesztették a korábbi magyar jégkorongkapitányt

A kanadai top junior jégkorong-bajnokság egyik tagszervezete, a Nyugati Hoki Liga (WHL) felfüggesztette Kevin Constantine-t, a Wenatchee Wild vezetőedzőjét, a korábbi magyar szövetségi kapitányt a WHL-szabályok feltételezett megsértése miatt.

A WHL közleménye szerint azért döntöttek így, mert a liga bejelentésekre szakosodott független részlegéhez panasz érkezett Constantine magatartásával kapcsolatban. A rendelkezés értelmében a 64 éves szakember az ügy kivizsgálásáig nem léphet kapcsolatba a szervezet egyetlen tagjával sem, beleértve a játékosokat is.

A WHL játékos tanácsadó testülete is vizsgálódik a vádak miatt. A vizsgálat befejezését követően ez a testület jelentést nyújt be a WHL vezetőjének, aki ezután határoz a további fegyelmi intézkedésekről.

A közlemény kitér rá, hogy a Wenatchee Wild vezetősége, valamint a WHL fegyelmi ügyi illetékesei már találkoztak az érintett játékosokkal a helyzet kezelése miatt és hogy támogatást nyújtsanak nekik. A liga kiemelte: minden szükséges lépést megtesz, hogy megvédje a játékost és biztosítsa a WHL szabályzatának szigorú betartását. A vizsgálat zárultával a WHL újabb nyilatkozatot fog kiadni.

A Wenatchee eddig két bajnoki mérkőzést játszott a 2023/24-es idényben, szombaton győzött, vasárnap kikapott, és ezt követően érkezett panasz az edzőről a WHL-hez.

Constantine júliusban, élő szerződése ellenére távozott a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányi, valamint a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzői posztjáról családi okokra hivatkozva. Lépése teljesen váratlanul érte a magyar szövetséget és a fehérvári klubvezetést. Az NHL-es múltú amerikai tréner a Fehérvárt 2021, a férfi válogatottat pedig tavaly nyár óta irányította. Előbbivel 2022-ben döntőbe jutott az osztrák ligában, míg a nemzeti csapattal az idei elit világbajnokságon szerepelt és együttesével még az utolsó meccsen is volt esélye a bennmaradásra, ám végül szétlövésben kikapott Ausztriától és kiesett.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×