eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A diósgyőri csapat második gólja a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Debreceni VSC mérkőzésen a diósgyőri DVTK Stadionban 2023. szeptember 23-án.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Diósgyőri siker a keleti rangadón

Az újonc Diósgyőr izgalmas csatában kétgólos győzelmet aratott a keleti rivális, vendég Debrecen felett a labdarúgó OTP Bank Liga hetedik fordulójának szombati játéknapján, így ellenfelét megelőzve élre ugrott a tabellán. A legutóbb bronzérmes hajdúságiaknak ez volt az első idegenbeli bajnokijuk az idényben és négy győzelem mellett a második vereségük.

Közel tízezer néző előtt, remek hangulatban kezdődött a mérkőzés. Az egymásnak felelgető szurkolótáborok buzdítása közepette nyíltsisakos, jó iramú első játékrészt produkáltak a csapatok. Az első negyedórában a Debrecen birtokolta többet a labdát, s ugyan sokáig nem igazán tudott veszélyes helyzetet kialakítani, a 20. percben Bárány lövését bravúrral kellett hárítania Senticnek. A félidő derekán átvette az irányítást a Diósgyőr, beszorította ellenfelét és egy elrontott debreceni kontra után megszerezte a vezetést: a kezdőcsapatba az utolsó pillanatban bekerült Lukács beadására Holdampf érkezett és öt méterről a hálóba lőtt. A folytatásban is több ziccere akadt a hazaiaknak, akik közvetlenül a szünet előtt - ismét egy nagy debreceni helyzet után - megduplázták előnyüket: Lukács pöckölte a labdát Pernambucóhoz, aki 12 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

A fordulást követően a cserékkel felfrissített vendégek aktívabbá váltak, Senticnek többször is védenie kellett. Az iram továbbra sem hagyott alább, s bár Lukács a két gólpassza után maga is bevehette volna a debreceni kaput - Milosevic hibája után rosszul találta el a labdát -, mégis a Loki fölénye érett szépítő góllá: bal oldali beadást követően Bárány szépségdíjas mozdulattal, a támaszkodó jobb lába mögött a bal sarkával továbbította a hálóba a labdát. A folytatásban egyre több volt a hiba mindkét oldalon, de a lendület megmaradt, a DVSC hajtott az egyenlítésért, az egyre inkább fáradó Diósgyőr pedig szórványos ellentámadásokból próbálta bebiztosítani a győzelmét. A hazaiak horvát kapusa, Karlo Sentic többször is hárított - egyszer a kapufa is kisegítette -, így oroszlánrészt vállalt abból, hogy a DVTK-nak végül sikerült megőriznie előnyét. Az utolsó percben még Acolatse is betalált, utat engedve a hazai ünneplésnek.

OTP Bank Liga, 7. forduló:

Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 3-1 (2-0)

Miskolc, 9518 néző, v.: Berke

gólszerzők: Holdampf (31.), Pernambuco (45+1.), Acolatse (92.), illetve Bárány (64.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×