eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Sztanyiszlav Csercseszov, a sorozatban negyedszer bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, miután csapata 2-1-re legyőzte ősi riválisukat, a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában a Groupama Arénában 2022. április 24-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Sztanyiszlav Csercseszov: most sem értem, mi történik a Fradinál

A magyarországi munkájáról is beszélt egy interjúban az FTC nemrégiben menesztett futballedzője, sőt kitért utódja eltávolítására is.

Sztanyiszlav Csercseszovnak a feröeri Klaksvík ellen elveszített Bajnokok Ligája-selejtező után kellett távoznia a Ferencváros futballcsapatától. Az orosz edző most egy interjúban emlékezett vissza a magyarországi munkájára.

Mint a Sportal írja, Csercseszov nem titkolta, kapott ajánlatot Szaúd-Arábiából, ő azonban mivel akkor még a zöld-fehérek edzője volt, nemet mondott. "Jött egy ajánlat Szaúd-Arábiából, de vannak elveim. Én akkor a Ferencváros vezetőedzője voltam. Voltak céljaink, amelyeket kitűztünk. Ezért egyáltalán nem voltak kétségeim a döntésemet illetően" – mondta.

A szakember azt is elárulta, eredetileg nem arról álmodott, hogy Magyarországon dolgozzon, de meggyőzte a Ferencváros vezetősége. "Megértettük egymást. És ami a legfontosabb, a céljaink egybeestek – ők elsők akartak lenni, és én is. Nem az a lényeg, hogy hol és mennyiért, hanem az, hogy kivel. Továbbra is ezekkel az elvekkel dolgozunk, semmi sem változott. Egyedül nem teszek semmit; aki szükségesnek látja, az megtalál" – jelentette ki.

A menesztéséről azt mondta, igyekszik szakmailag is átgondolni a történteket, szerinte jó csapatot épített, és az Üllői úton töltött egy év sok elgondolkodtatót adott neki. Időközben már a Csercseszovot a kispadon követő korábbi segítője, Máté Csaba sem maradhatott a kispadon, noha tízből kilenc meccset megnyert a csapattal, és az Európai Konferencialiga főtáblájára is bejutott vele a Fradi, mégis a múlt héten Dejan Stankovic váltotta a magyar edzőt.

"Nem tudom, miért történt ez. Örülök, hogy ezek szerint a csapat készen állt. Értelmezésem szerint minden edzőnek időre van szüksége, hogy mindent megértsen, gondolkodjon a történtekről. Nem tudom, hogy én megértettem-e már, ami a Fradinál történt" – mondta Stanyiszlav Csercseszov.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×