eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A szombathelyi Stefan Pot (b) és a soproni Valerio-Bodon Vincent a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupa döntőjében játszott Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Sopron KC mérkőzésen a fővárosi Tüskecsarnokban 2023. április 9-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Magyar a Lakersben!

Szerződést kap az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakerstől a magyar Valerio-Bodon Vincent.

A magyar szövetség pénteken a közösségi oldalán tudatta, hogy a kaliforniai klub leigazolta a dominikai születésű játékost.

A bb1.hu szaklap arról írt, hogy a 22 éves kosaras a Lakers edzőtáborba kapott meghívást, és ott harcolhat egy szerződésért. Ha nem kap olyan kontraktust, amivel az NBA-ben és a második vonalnak számító G-ligában is játszhat (two-way), akkor utóbbiban folytatja a kosaras.

A kezdő5.hu portál emlékeztetett arra, hogy a Budapesti Honvéd Akadémián nevelkedő, majd az Atomerőmű SE és a DEAC után Sopronban edződő játékos tavasszal utazott ki az Egyesült Államokba, hogy több helyen is megmutassa magát, és a Boston Celtics meg is hívta a nyári ligás (Summer League) csapatába, ahol júliusban pályára léphetett.

A Lakers Exhibit10 szerződése egyéves, nem garantált, és tipikusan az edzőtáborra szól, ahol lehetősége lesz egy magasabb szinten is megmutatni magát, és kiharcolni egy two-way szerződést,

amivel nem csak a fejlesztésre szolgáló G-Ligás South Bay Lakersben, hanem akár az NBA-ben is pályára léphet. Ha nem sikerül ilyen szerződést kapnia (erre az NBA-szezon kezdetéig lesz lehetősége), akkor a G-Ligás csapatban is folytathatja. Az edzések mellett egyébként pályára léphet NBA-felkészülési meccseken, és felhívhatja magára a többi csapat figyelmét is.

Nem a 201 centis Valerio-Bodon Vincent az első magyar játékos, aki valamilyen formában kötődik a Lakershez: 2012-ben a USC Egyetem végzőseként Somogyi Gergő kapott előbb Summer League-, majd hasonló edzőtábor-szerződést, 2018-ban a helyi UCLA Egyetem végzőseként Golomán György a draft előtt mutathatta meg magát, 2019-ben pedig a Stanford Egyetem korábbi játékosaként Allen Rosco szerepelt a Lakers Summer League-csapatában. A korábbi U20-as magyar válogatott Valerio-Bodon az első közülük, aki korábban nem játszott az egyetemi bajnokságban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×