eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Kiss Virág (j) és a spanyol Raquel Carrera a női kosárlabda Európa-bajnokság elődöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a ljubljanai Stozice Arenában 2023. június 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Rendhagyó módon rendezik a 2025-ös női kosárlabda Eb-t

Csehország, Németország, Görögország és Olaszország közösen rendezi meg a 2025-ös női kosárlabda Európa-bajnokságot.

A nemzetközi szövetség (FIBA) csütörtöki tájékoztatása szerint az Eb-k történetében először fordul majd elő, hogy négy országban kerül sor a tornára.

A megosztott lebonyolítást 2015-ben vezette be a FIBA, azóta rendre két–két ország adott otthont az Eb-nek: 2015-ben Magyarország és Románia, 2019-ben Szerbia és Lettország, 2021-ben Spanyolország és Franciaország, idén júniusban pedig Szlovénia és Izrael. Utóbbi tornán a magyarok a negyedik helyen végeztek Ljubljanában.

A 40. Európa-bajnokság csoportmérkőzéseit a fenti négy országban rendezik, míg a kieséses szakasz helyszíne Athén lesz.

A 32 csapatos selejtező sorsolására szeptember 19-én kerül sor a FIBA svájci központjában, a kvalifikációs sorozat pedig novemberben rajtol.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×