eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
ball on the green field in soccer stadium. ready for game in the spot light
Nyitókép: FotografieLink/Getty Images

Már majdnem kész a legújabb magyar csodastadion

A lelátó székeinek 80 százalékát már beszerelték a több mint 19 milliárd forintból megépülő létesítményben.

Az új nyíregyházi stadion alapkövét 2022 februárjában tették le. A korábbi létesítmény elbontását követően 8150 férőhelyes, mintegy 12 200 négyzetméteres arénát alakítanak ki, 10 ezer négyzetméteres központi pályával. A fejlesztésen az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt. dolgozik – közölte a magyarepitok.hu.

Az 1958-ban megépült stadionon története alatt csak kisebb javításokat végeztek, a mostani beruházás eredményeként azonban modern, UEFA-2-es minősítésű futballarénája lesz Nyíregyházának – több mint 19 milliárd forintnyi költségvetési támogatásból.

A multifunkciós komplexum a labdarúgó-mérkőzések mellett koncerteknek és más rendezvényeknek is otthont ad majd.

Illés Gábor, az Épkar Zrt. építésvezetője arról tájékoztatta a magyarepitok.hu-t, hogy elkezdődött a tetőfedőlemezek elhelyezése, melyek monolit vasbetonpillérekre támaszkodó fém tartószerkezetre kerülnek. Hozzátette: a tetőszerkezet alapjául szolgáló vasbeton-szerkezetű stadion-fejépület, lelátó és a kapcsolódó részelemek kivitelezése rövid időn belül befejeződik.

A következő munkálatok zajlottak le vagy tartanak:

  • helyére került a lelátó székeinek négyötöde;
  • a belső szakipari munkák még zajlanak, a hidegburkolás is megkezdődött;
  • a lelátó alatti kisebb épületek szeptember közepén lesznek szerelvényezhető állapotban;
  • elkészült a függönyfal a fejépület nyugati homlokzatán.

Mint kiderült, a külső területeken zajló közmű építés elérte a 70 százalékos készültséget, továbbá szeptember elején a záportározó is a helyére kerül.

A futballstadion mellett egy különálló, kétemeletes sportközpont is épül fitneszteremmel, öltözőkkel, valamint büfével. Ebben az épületben jelenleg belső szakipari munkákat végeznek, a hidegburkolás is hamarosan elkészül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×