eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A későbbi győztes Koch Máté (j) és az olasz Davide Di Veroli a férfi párbajtőrverseny döntőjében a milánói vívó-világbajnokságon 2023. július 26-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Dancsházy-Nagy Tamás: hiába a világbajnoki arany, óriási csata jön Párizsért

A tokiói olimpiáról lemaradt, Párizsba azonban az elmúlt szezon alapján éremesélyesként utazhat majd a magyar férfi párbajtőrvívó-válogatott. A szövetségi vezetőedző hangsúlyozta: még nem fókuszálnak a jövő nyárra, előbb a kijutást szeretnék biztossá tenni.

"Az Európa-bajnokság egyéni számát Plovdivban rendezték meg, és ott is értékes egyéni helyezést szereztünk Andrásfi Tibor révén, aki a nyolcas döntőbe kerül, de a fő célunk mindenképpen a csapatküzdelmekben a legjobb hely megszerzése volt, amelyet már az Európa Játékokon tudtunk kiharcolni" – mondta az InfoRádióban Dancsházy-Nagy Tamás, a magyar férfi párbajtőrvívó-válogatott szövetségi vezetőedzője, az olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely mestere.

Az Európa Játékok megnyerése "fantasztikus élmény", és nagy előrelépés a világranglistán. Pár héttel később rendezték meg a világbajnokságot, ahol hatalmas sikert aratott Koch Máté, aki megszerezte az egyéni világbajnoki címet, Siklósi Gergely pedig ötödik lett. A csapat viszont csak ötödik lett, pedig a párizsi olimpiára csapatban szeretnének kijutni. Ez a helyezés "nem túl látványos, viszont nagyon értékes pontokat szereztünk a csapatversenyen".

A kvalifikációs ranglistán jelenleg a negyedik helyen áll a magyar csapat, a világbajnoki tabellán pedig a harmadikon.

Néhány verseny még hátravan, de a pontszámok alapján a riválisok lemaradtak.

"Nem szabad hátradőlni, óriási csata lesz. Most már a negyedik kvalifikációs ciklusomat töltöm, és az a tapasztalatom, hogy a férfi párbajtőrben nincsenek lefutott eredmények. Mindig az utolsó pillanatig kiélezett harc van, úgyhogy pillanatnyilag még saját magukkal foglalkozunk, és az eredményes kvalifikációval.

Óriási versenyfutás lesz"

– jelentette ki Dancsházy-Nagy Tamás.

A világranglistán az első három helyezett között két magyar is szerepel: a ranglistát az olasz Davide Di Veroli vezeti, Koch Máté a második helyre lépett előre, Siklósi Gergely pedig a harmadik helyen áll. A két magyar vívó között mindössze öt pont van, tehát a következő versenyeken változhat a ranglista. Az idei teljes szezonban Davide Di Veroli jól teljesített, de egyéniben is igencsak szoros a mezőny.

"Elképesztően kiegyenlített a mezőny, és tényleg fantasztikus dolog, hogy két magyar van az első háromban, Andrásfi Tibi pedig folyamatosan bele-belecsíp a top 16-ba, úgyhogy három versenyzőnkkel ott lenni a világ élvonalában a férfi párbajtőrben – ahol őrült nagy mezőny van – nagyon nagy dolog, és tényleg óriási versenyfutás van az egyéniben is" – mondta a vezetőedző.

Dancsházy-Nagy Tamás hangsúlyozta: abszolút csapatban gondolkodik, és bár szép siker Koch Máté világbajnoki címe, nagyon örülnek a teljesítménynek, továbbra is a csapatkvalifikáció a legfontosabb.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×