eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Krizsán Xénia a női hétpróba 200 méteres síkfutás számában a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 19-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Krizsán 12., Nemes 17. az első nap után

A hétpróbázó Krizsán Xénia a 12., Nemes Rita pedig a 17. helyen áll az első nap után a budapesti atlétikai világbajnokságon.

A fedett Eb-harmadik Krizsán 200 méteren az első, azaz a leglassabb futamba kapott besorolást, mivel idén még nem volt ezen a távon eredménye. A harmadik helyen ért célba 25.16 másodperccel, elmaradva 24.32-es egyéni csúcsától. Ebben a számban 872 pontot gyűjtött és összesítésben visszacsúszott a 12. helyre (3672 p).

Nemes Rita a következő futamban 25.04 másodperccel ért célba, ami 883 pontot ért. A 33 éves többpróbázó 200-on idén futotta meg legjobbját, a 24.69 mp-et. Nemes a 17. helyen áll 3580 ponttal.

"Nagyjából elégedett vagyok és boldogan fogok lefeküdni ez után a nap után, várom a holnapot. Szerintem nem állok rosszul és van esélyem, hogy a legjobb nyolcba kerüljek" - kezdte értékelését az MTI-nek Krizsán. - "A 200 méter az egyedüli, ami nem úgy sikerült, ahogy én gondoltam. Ott az eleje jól ment, jónak éreztem, de a végét nem bírtam. Itt talán kijött, hogy a sok betegeskedés és sérülés után a gyorsasági futómunka, amit beletettünk, nem tudott még visszajönni."

Nemes Rita a délelőttjével volt elégedett, a súlylökésében viszont úgy érezte, sokat benne hagyott.

"Sajnos a súlylökésem nagyon labilis. Bennem van a probléma, mert a bemelegítésem nagyon jó volt, mondtam is, hogy azt kellene lemérni, de nem hagyták" - fogalmazott Nemes. - "A 200 is lehetett volna kicsit jobb, de hosszú volt ez a nap, most így sikerült. A holnapi nap is kemény lesz, nehéz most megmondani, hol végezhetek, meglátjuk."

A 200 métert a Dohában vb-aranyérmes brit Katarina Johnson-Thompson nyerte 23.48 mp-cel (1031 p), ezzel feljött a második helyre (3905) az éllovas az amerikai Anna Hall (3998) mögé.

A hétpróbázók vasárnap a távolugrással és a gerelyhajítással folytatják, majd zárásként következik a 800 méter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×