eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnye a rajt előtt Balatonfüred közelében 2022. július 14-én.MTI/Vasvári Tamás
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Tizenegykor rajtol a Kékszalag - így lehet követni a versenyt

A sportági szövetség történelmi közvetítésre készül, de még ennél is nagyobb dobás lehet, hogy mindegyik hajónak megadták a jogot, hogy streamelje az útját.

A Hírbalaton összeszedett minden infót arról, hogyan követhető folyamatosan az idei, csütörtök reggel 9 helyett az időjárás miatt 11-kor startoló 55. Kékszalag Balaton-kerülő vitorlásverseny 48 órás időtartama - a Magyar Vitorlás Szövetség gondoskodása által.

Hogy a közvetítés még kevésbé legyen egyhangú, nem csak a hullámokkal és a széllel, no meg egymással küzdő vitorlázókat "kell" majd nézni két teljes napon át. Az "üresjáratokban" a mezőnyt kísérő motorosok adnak majd képeket, és elkészült már egy sor "tartalék" kisfilm is a legfontosabb szereplőkről, ikonikus balatoni helyszínekről és a verseny történetéről, valamint szakértő vendégeket is hívtak stúdióbeszélgetésre.

Történelmi közvetítés várható abban az értelemben, hogy az elsőtől az utolsó hajóig minden egyes befutót látni lehet majd a sportági szövetség, a Telekom és a Samsung együttműködésének köszönhetően. A füredi mólón helyszíni stúdióból adják a finist - de nem csak azt, mert a szombat esti díjátadó is a közvetítés része lesz még.

A Kékszalag élő adása a Magyar Vitorlás Szövetség Facebook-oldalán lesz követhető, de a közvetítést a balatonfüredi Vitorlás téren lévő óriási LED-falra is kivetítik.

Az idei évben a versenyben lévő egységek saját online csatornáikon szabadon közvetíthetnek, ugyanis az erre vonatkozó korábbi megkötést megszüntetik, ha tehát egy-egy hajó maga streameli a versenyét, tovább gazdagodhat a nézők élménye.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×