eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság megbízott főtitkára beszédet mond az Olimpia Éjszakája elnevezésű rendezvényen Budapesten 2017. június 23-án.MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Olimpia Napja: bajnokok mutatnak utat a Városligetben

Nemzetközi kezdeményezésre június 23-án a megrendezik az Olimpia Napját. Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára elmondta: a program célja a mozgás népszerűsítése.

"Látjuk az elmúlt 40-50 évben, hogy az emberek egyre kevesebbet mozognak. Sajnálatos módon a fiatalok körében ez a trend még megerősödni látszik, és ők már ezt viszik magukkal az életbe, és olyan egészségi állapot felé rohanunk ezzel, amely nem túl szívderítő" – mondta az InfoRádióban Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára.

Az olimpiai bajnok öttusázó úgy véli, a legegyszerűbb módja a változásnak, ha mindenki egy picit elkezd változtatni az életmódján. Az Olimpia Napja csak egy nap, de szeretnének az összes többire iránymutatást adni, hogy a sport mindenkinek nagyon fontos, mert egészséget, azon keresztül jókedvet ad, és nemcsak a munkához, hanem általában az élethez is hozzátesz.

Az eseményt június 23-án rendezik a Városligetben,

ahol próbálnak olyan egyszerű mozgásformákat bemutatni, amelyeket egyedül is meg lehet próbálni egy kisebb, sportolásra alkalmas területen. A labdarúgás örök emlék és lehetőség mindenkinek, de ezen túl vannak olyan mozgásformák az egyszerű tornától, a nyújtás-lazításon, az úszáson keresztül a futásig amihez nem kell nagyon sok pénzért bérleteket vásárolni.

Erre hívják fel majd a figyelmet azok az olimpiai bajnokok, akik ezekhez a sportágakhoz kötődőnek: vívók, kajakozók, birkózók, öttusázók. "Olyan fantasztikus emberekkel találkozhatunk, akik példája egyértelműen bizonyítja, hogy

a sport az élet napos oldalát hozza el az életünkbe."

Már maga a mozgás melletti döntés sokat számít abban, hogy érdemi életminőség-javulást tapasztaljunk, de ezt tetteknek is kell követnie. Ez nem azt jeleni, hogy hirtelen kell belevágni, ha nulláról indulunk, és naponta elkezdünk sétálni, kocogni 20-30 percet párszor egy héten, akkor az már nagyon jó dolog.

"Az a lényeg, hogy úgy fokozzuk ezt az időtartamot, ahogy a lelkünknek jól esik, a testünk pedig elbírja" – mondta Fábián László. Hozzátette: ha rendszerezzük a napi 20-30 perc sportolást, egy éven belül látványos következményei lesznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×