eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Nemzeti Atlétikai Központ 2023. június 1-jén. Kimagasló sikert hozott, több mint négyszáz iskola több mint százezer diákja vett részt a budapesti atlétikai világbajnoksághoz kapcsolódó Sulihős programban - jelentették be a szervezők. A programban résztvevő iskoláknak a vb szervezői intézményenként 23 ingyenes jegyet biztosítanak az augusztus 19-i nyitónapra, továbbá az iskolák 50 százalékos kedvezményt kapnak, amit jegyvásárlás esetén használhatnak föl.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Tűt nem lehet majd leejteni a budapesti atlétika-vb helyszínén

Olyan nagy számban jelentkeznek az amatőr futók az augusztusi világbajnokságnak otthont adó Nemzeti Atlétikai Központ nyitófesztiváljára, hogy egyes futamokra már beteltek a helyek.

„Pár szabad hely híján beteltek a Nemzeti Atlétikai Központ és Szabadidőpark családi nyitónapjára meghirdetett versenypálya-avató futás regisztrációs helyei. Június 17-én nyílik először lehetőség rá, hogy bárki, aki szeret futni, kipróbálja és versenyezzen azon a vadonatúj, különleges borítású pályán, amelyen a világ legjobb atlétái küzdenek majd az érmekért augusztusban” – olvasható a vb szervezőbizottságának közleményében, amelyben az áll, a cél, hogy minél többen átélhessék a különleges futóélményt, ezért

ha szükséges, újabb futamokat indítanak, és lehetővé teszik a regisztrációt.

A tájékoztatás szerint Budapest új sport- és szabadidőparkjának ünnepélyes nyitónapján nemcsak a futópálya, hanem a hatalmas létesítmény egésze is megtelik élettel. Az előzetes érdeklődések alapján az ingyenes fesztivál keretében családok ezrei veszik birtokba a korábban „Budapest szégyenfoltjának” számító, szennyezett, barnamezős területből újjászületett 10,5 hektáros parkot.

„A kilátogatókat igazi programkavalkád várja:

játékos formában megismerkedhetnek az atlétika különböző versenyszámaival, ahogy a világbajnoksághoz kapcsolódó, rendkívül népszerű, Hétköznapi hős rendezvénysorozat állomásain korábban ezt már sokan megtehették. Emellett megnyílik és átélhető lesz, hogy milyen élmény a lelátóról szurkolni, de akár izgalmas létesítménytúrára is indulhatnak az érdeklődők, bejárva a később a közönség elől elzárt területeket” – írták a szervezők, jelezve, hogy a különleges napon még

azokba a helyiségekbe is be lehet jutni, amelyekben „az atlétika szuperhősei életük talán legfontosabb fellépése, a vb döntő előtt készülődnek majd a rajt előtti pillanatokban”.

Az atlétikai vb augusztus 19-től augusztus 27-ig zajló versengéseire több mint 200 ország, több mint 2000 atlétája érkezik. A 2023-as esztendő legnagyobb sporteseményére óvatos becslések szerint csaknem 100 országból több tízezer külföldi vendég várható.

Az utóbbi hetekben a korábbinál is nagyobb érdeklődés övezi Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményét, ugyanis hónapokkal az atlétikai világbajnokság kezdete előtt elfogytak az összes programra érvényes, legjobb helyekre szóló „Szuperhős” bérletek. A vb kabalafigurája, YouHuu bejelentése óta pedig az egyes programokra szóló belépőkért is óriási az érdeklődés, van olyan versenynap, amelyre már csak korlátozott számban kaphatóak jegyek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×