eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Benedek Tibor szövetségi kapitány a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság bronzérméért játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen 2016. január 23-án. A magyar válogatott 13-10-re nyert.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Háromnapos vízilabdatornával emlékeznek Benedek Tiborra

Május 19–21. között a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda nyitott 50 méteres medencéjében rendezik meg a III. Benedek Tibor Emléktornát, amelyen a legjobb utánpótláskorú csapatok közül öt magyar és három külföldi együttes vesz részt.

"Ingyenes a belépés. Egyre magasabb díjakat szoktak már szedni a sporteseményeken, de mi azt gondoljuk, hogy nem bevételt kell szerezni, hanem minél több embert a lelátóra, és minél több ember ünnepelje a Tibit, ezt a tornát, a vízilabdát, a sportot" – mondta az emléktornáról az InfoRádióban Vincze Balázs, a szervező egyesület, az UVSE férfi csapatának vezetőedzője.

A Benedek Tibor nevével rendezett vízilabdatorna motiválhatja a még nem sportoló, vagy a már sportoló gyerekeket, hogy eljöjjenek, és szurkoljanak bármelyik csapatnak. A tornán a vasárnap lezárult Ifjúsági Országos Bajnokság nyolcas döntőjének hat csapatából öt vesz részt. A magyar oldalról tehát a legkiemelkedőbb csapatok szerepelnek.

Vincze Balázs az ellenfelekkel kapcsolatban megállapította, hogy a Partizan Beograd az egyik legpatinásabb utánpótlásnevelő klub a világon, tehát ők erős csapattal jönnek. A CN Catalunya, Nuoto Roma csapatát nem ismerik, de mindkettő köthető Benedek Tiborhoz nevéhez. "Nem azt gondolom, hogy élet-halál harc lesz a vízben, de

remélem, hogy jó időben jó szórakozást, és nagy élmény tudunk majd nyújtani minden egyes mérkőzéssel a kilátogató szurkolóknak"

– jelentette ki Vincze Balázs.

Benedek Tibor káprázatos eredménysora mellett mentalitásával, hozzáállásával mutathat példát a most sportágba csöppenő fiataloknak. Az egyik legaktuálisabb téma a moziban látható A nemzet aranyai film, amiben ő is beszél, róla is beszélnek, és bemutatják azt az utat, amit nemcsak ő, hanem sok másik sportoló bejárt azzal, hogy bajnok lehessen.

Munka nélkül nem ér sokat a tehetség

Vincze Balázs szerint a mostani időszak nagyban különbözik attól az időszaktól, amikor ezek a filmen látható sportemberek felnőttek. Sokkal gyorsabb a világ, de a munka, a munkába vetett hit, a fáradtság, a nem kímélő edzések és az azt követő szorgalmas "ottmaradós pluszmunkák" mindig is jellemzők voltak és is lesznek is ahhoz, hogy valaki bajnok legyen.

"Ő ezt annak idején mutatta, ő ezt annak idején csinálta, és remélem, hogy sokan, akik bajnokok akarnak lenni, azok tudják, hogy a munka nélkül a tehetség sem ér túl sokat" – utalt Benedek Tiborra Vincze Balázs, az UVSE férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×