eur:
394.83
usd:
367.49
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
2016. július 30-án készült kép Niki Lauda háromszoros Forma-1-es világbajnokról a hockenheimi versenypályán. Lauda, aki februárban ünnepelte 70. születésnapját, 2019. május 20-án elhunyt.
Nyitókép: MTI/EPA/DPA/Wolfram Kastil

Nagy verseny indult Niki Lauda óriási vagyonáért

A háromszoros Forma–1-es világbajnok özvegye a jussát követeli a négy éve elhunyt legenda magánalapítványától.

Négy évvel egy zürichi kórházban bekövetkezett halála után ismét a hírek középpontjába került a Forma–1 egyik legnagyobb alakja, a háromszoros világbajnok Niki Lauda. A Der Standard és a Kurier tudósítása szerint az özvegye által korábban indított öröklési vita eddig szinte észrevétlenül zajlott, most viszont több újság is nyilvánosságra hozta, hogy Birgit Lauda egy évvel férje halála után beperelte a hagyatékot kezelő Lauda magánalapítványt.

Az özvegy – aki Lauda két, 13 éves ikergyermekének, Maxnak és Miának az édesanyja – sajtóértesülések szerint

30 millió euró körüli összeget követel.

Niki Laudának egyébként első feleségétől két, immár felnőtt fia van.

A speedweek.com arra emlékeztetett, hogy a magánalapítványt évekkel halála előtt hozta létre Lauda több száz millió eurós vagyonnal.

A 44 éves Birgit Lauda 2020-ban indított pert az alapítvány ellen a bécsi tartományi bíróságon. A volt stewardess állítólag a rá eső részt követeli, a Bunte magazin szerint mintegy 30 milliós összegben.

Niki Lauda soha nem akart vitát vagyonáról. Ezért hozta létre a magánalapítványt, amelyből rendszeresen fix összeget fizetnek ki valamennyi hozzátartozójának. Információk szerint az özvegy havi 6000 euró körüli összeget kap.

A hónap elején hallgatták meg az alapítvány igazgatótanácsának tagját, Haig Asenbauert, aki Lauda közeli bizalmasa volt. A Kurier szerint azt kívánta elérni, hogy az özvegyet öröklésre képtelenné nyilvánítsák. A többi között sikkasztással vádolta őt egy olyan művészeti gyűjteményből, amelynek darabjait annak idején Niki és Birgit Lauda vásárolta.

Ítélet legkorábban nyáron várható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×