eur:
385.47
usd:
354.38
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia
Vinicius Junior, a Real Madrid játékosa, miután megszerezte a találkozó első gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első, Real Madrid-Manchester City mérkőzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2023. május 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez

Nem dőlt el semmi a távoli gólok mérkőzésén: Real Madrid–Man City 1-1

Vinícius Júnior és Kevin de Bruyne egy-egy góljával döntetlenre végződött a 2022–2023-as labdarúgó BL-kiírás első elődöntőjének első mérkőzése. Real Madrid–Manchester City 1-1.

A Real Madridban Tchouaméni kimaradt, játszik viszont a két csapat tavalyi madridi mérkőzésének hőse, Rodrygo. A kezdő tizenegy: Courtois – Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga – Valverde, Kroos, Modric – Rodrygo, Benzema, Vinícius Jr.

A Manchester Cityben nincs meglepetés: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Akanji – De Bruyne, Rodri, Gündogan – Bernardo Silva, Haaland, Grealish.

Az első hét-nyolc percben a Manchester City közel 70 százalékban birtokolta a labdát, de a Madrid szilárdan védekezett. Sőt, a legveszélyesebb lehetőség Vincícius megugrása után alakulhatott volna ki, ha Benzema jól veszi át a labdát.

A nyolcadik percben De Bruyne lövését Courtois balra vetődve védte.Utána Rodri a másik sarkot vette célba, Courtois megint védett.

A 15. perc végére a City eljutott a negyedik kaput eltaláló kísérletig, a belga kapus védett.

Továbbra is fölényben játszik a City, a Madrid kontrákkal operál, Éderson jól kimozdulva a kapujából, kivetődve mentett Benzema elől.

A 25. percben Vinícius labdát szerzett, centerezett, Ruben Dias vetődve mentett Benzema elől.

A 36. percben Modric kényszerítőzött Camavingával, a francia végigrohant, Vinícius elé tálalt, aki 20 méterről irgalmatlanul nagy gólt lőtt. 1-0 a Real Madridnak.

A félidő utolsó perceiben látványosan faragták egymást a játékosok, az eredmény nem változott, vezet a Real Madrid.

Kiegyenlített játékkal indult a második játékrész, Bernardo Silva Zidane-csele volt a legnagyobb látványosság. Aztán az 50. percben szép akció végén Benzema lőtt, alig fölé. A másik oldalon De Bruyne elöl Courtois bravúrral mentett, igaz, a középpályás lesről indult.

Haaland helyzetbe került, de Alaba remekül blokkolt.

A Madrid ezekben a percekben többet birtokolja a labdát, ez jelentős változás az első félidőhöz képest.

A Manchester City kiegyenlített, Kevin de Bruyne húszról, védhetetlenül vágta a labdát a Madrid kapujának jobb oldalába. Real Madrid–Manchester City 1-1.

A City visszavette az irányítást, a Madridnak továbbra cis csupán egy a kaput eltaláló lövése van, de abból gól lett.

Kroos szabadrúgása után Benzema közelről fejelt, Éderson vetődve védett.

A madridi cserék hoztak némi élénkséget a játékba, de egy távoli lövés volt a legveszélyesebb, Éderson védte Tchouaméni 23 méteres lövését.

Vége a mérkőzésnek, 1-1-ről folytatják majd Manchesterben.

Címlapról ajánljuk
Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Életveszélyes haslövése miatt műtik a szlovák miniszterelnököt Besztercebányán, egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás az állapoitáról.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Az orosz fegyveres erők szolgálatba állították a nukleáris töltet hordozására is alkalmas Bulava interkontinentális ballisztikus rakétát. Miközben tovább folynak a harcok Harkiv megye Oroszországgal határos területein, az ukrán hírszerzés attól tart, hogy Szumi régió ellen is támadás indulhat. Az ukrán vezérkar szerdai jelentése szerint csapataiknak részben sikerült kiszorítaniuk az orosz erőket Vovcsanszkból. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×