eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Dárdai Pál, a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC újonnan kinevezett vezetőedzője egy berlini sajtóértekezleten 2023. április 17-én. A Hertha szakmai munkáját harmadszor elvállaló Dárdai Sandro Schwarzot váltja a csapat kispadján.
Nyitókép: MTI/AP/DPA/Andreas Gora

Dárdai Pál éhes oroszlánok ellen készül

A Hertha régi-új magyar vezetőedzője a Bayern München ellen hétvégi mérkőzésről beszélt.

Dárdai Pál, a német labdarúgó-bajnokságban sereghajtó Hertha BSC vezetőedzője szerint vasárnapi ellenfelük, a címvédő és jelenleg második helyen álló Bayern München olyan, mint egy éhes oroszlán, de igyekeznek mindent kihozni az idegenbeli mérkőzésből.

A 47 éves szakvezető csapata pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy sem edzőként, sem pedig játékosként nem tudott nyerni Münchenben, és most is úgy érzi,

még a pontszerzéshez is "mindennek passzolnia kell".

Dárdai nyolc játékosára - köztük fiára, Dárdai Mártonra - nem számíthat sérülés, illetve eltiltás miatt az Allianz Arenában 15.30 órakor kezdődő összecsapáson, így még kevésbé reménykedhet akár a pontszerzésben is, noha a fővárosiaknak égetően szükségük lenne a pontokra.

A tréner teljes, kilencven percen át tartó összpontosítást kér az együttesétől.

"Kemény meccs lesz, minden gól számít, mindent bele kell adnunk" - utalt Dárdai arra, hogy a végén akár a gólkülönbség is dönthet majd a bennmaradásról vagy az osztályozós helyezésekről.

Öt fordulóval a vége előtt a sereghajtó Herthának 22, az utolsó előtti Schalke 04-nek 24, a 16. Stuttgartnak 25, a 15. Bochumnak pedig 27 pontja van. Az utolsó két helyezett kiesik az élvonalból, míg a 16. helyezett osztályozóra kényszerül.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×