eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fucsovics Márton a dél-afrikai Lloyd Harris ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában 2023. január 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Fazry Ismail

Két meccslabdája volt Fucsovics Mártonnak, aztán ez lett belőle

A két mérkőzéslabdát elhibázó Fucsovics Márton három játszmában kikapott a holland Botic van de Zandschulptól az 5,78 millió euró (2,18 milliárd forint) összdíjazású monte-carlói salakpályás férfi tenisztorna első fordulójában.

A mérkőzés a legjobb 32 közé jutásért zajlott.

Botic van de Zandschulp (holland)-Fucsovics Márton 3:6, 7:6 (7-2), 6:1

A két játékos korábban kétszer találkozott: 2021-ben, Stockholmban a holland nyert 7:6, 3:6, 7:5-re, tavaly Adelaide-ben a magyar 6:3, 7:6-ra. Ezeket a mérkőzéseket kemény pályán vívták,

A selejtezőt sikerrel vevő Fucsovics rögtön elvette ellenfele adogatását, ám 3:2-nél már van de Zandschulp vezetett. A magyar játékos azonban nem tört meg, még kétszer brékelt az első játszmában, amelyet végül úgy hozott 6:3-ra 33 perc alatt, hogy az utolsó két játékot nullára nyerte.

A folytatásban is Fucsovics irányított, már 3:0-ra is vezetett, amikor hullámvölgybe került, ezt ellenfele kihasználta, és egyenlített (3:3). Fej fej mellett folyt tovább a játék, a magyar teniszező két meccslabdát is elrontott, így következhetett a rövidítés. Ebben a holland sokkal jobb volt (7-2), és jöhetett a döntő szett, amelyben van de Zandschulp meglépett, és két brékkel végül megnyerte a 2 óra 39 perces ütközetet.

A holland játékos a következő körben az első fordulóban erőnyerő, negyedik helyen kiemelt norvég Casper Ruuddel találkozik.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×