eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A ferencvárosi Vágó Fanny (j) a női labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában játszott Ferencváros és a a luxemburgi Racing FC Union mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2020. november 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Megaláztak és megzsaroltak – kifakadt az FTC csapatkapitánya

Választás elé állította a magyar női labdarúgó-válogatott kulcsemberét, Vágó Fannyt Margret Kratz szövetségi kapitány.

A női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Margret Kratz – folytatva a megkezdett folyamatot, egy új szerkezetű, megfiatalított csapat kialakítását – a játékossal történt megbeszélés után úgy határozott, hogy a következő selejtező sorozatban már nem számít Vágó Fanny játékára a női A-válogatottban. Döntése hátteréről egyeztetett a 146-szoros válogatott rekorder támadóval.

A kapitány az mlsz.hu-nak azt is elmondta: megbeszélte Vágó Fannyval, az új csapat kialakítása mellett rendezni kell azt a helyzetet is, hogy az elmúlt időszakban Fanny kettős szerepe félreértésekre adott okot a válogatottnál.

"Fanny a női labdarúgás igazi ikonja, példaképe, aki a csapat egyik erőssége volt éveken át, és megvan benne a potenciál, hogy edzőként is hasonló szintre jusson el.

A jövőben teljes mértékben klubcsapatára, a Ferencvárosra koncentrálhat, ami segítség lehet számára a karrierje építésében"

– mondta a német szakember, aki sok sikert kívánt tehetséges kollégájának az ígéretesen induló edzői pályafutásához.

A történteket azonban másképp elevenítette fel a fradi.hu oldalon Vágó Fanny, aki 2007-es bemutatkozása óta 74 gólt szerzett a nemzeti csapatban, és jelenleg válogatott játékosként egyben a Ferencváros női NB I-es csapatának vezetőedzője.

"Soha nem hittem volna, hogy ez megtörténhet! A nemzeti csapat szövetségi kapitánya szerdán válaszút elé állított. Beszélgetésünket azzal kezdte, hogy a válogatottnál a szövetség nyomására el kell kezdeni a fiatalítást, ezért a továbbiakban nem számít rám, de később kiderült: egészen másról van szó. Szerinte az utóbbi időben látszódnak rajtam a fáradtság jelei és az is, hogy nem bírom a kettős terhelést. Elmondta: a folytatásban csak akkor hív be a keretbe, ha felhagyok az edzősködéssel.

Ez konkrétan zsarolás! Mélyen felháborít ez az egész,

hiszen úgy gondolom, teljesítményem alapján nem kérdés, hogy a válogatottban a helyem" – nyilatkozott a játékos-edző.

Azt is hozzátette, hogy nem érzi magát fáradtnak, a mutatókat tekintve pedig továbbra is a legjobbak között van. Nem hagy fel sem a játékkal, sem az edzősködéssel, és a válogatottól sem vonul vissza. Az meg sem fordult a fejében, hogy cserben hagyja a klubját.

"Úgy gondolom, hogy jó adag szakmai féltékenység is állhat a történtek mögött, amit nem értek, hiszen mindig minden erőmmel segítettem a nemzeti csapat stábjának munkáját, ha kellett, a Fraditól bocsátottam rendelkezésre szakembereket. A szövetségi kapitány arra hivatkozott, hogy az MLSZ egy éven belül hoz egy olyan döntést, melynek értelmében nem lehet valaki játékos és edző is egyszerre. Ezek után én rögtön a szövetségnél érdeklődtem, hogy valóban vannak-e ilyen tervek, de azt a tájékoztatást kaptam, hogy szó sincs erről. Megaláztak!" – vélekedett a nyolcszoros magyar és négyszeres osztrák bajnok csatár.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×