eur:
386.46
usd:
357.88
bux:
69013.66
2024. május 14. kedd Bonifác
Karim Benzema, a Real Madrid játékosa ünnepli a Chelsea elleni gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a londoni Stamford Bridge stadionban 2022. április 6-án.
Nyitókép: Karim Benzema ünnepli a Chelsea elleni gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a londoni Stamford Bridge stadionban 2022. április 6-án. MTI/EPA/Neil Hall

Real Madrid-bravúr az Anfield Roadon

Sokáig emlékezetes mérkőzésen, címvédőhöz méltó játékkal nyert a Real Madrid 5-2-re az Anfield Roadon a Liverpool ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A másik mérkőzésen is vendégsiker született, a Napoli 2-0-ra verte az Eintracht Frankfurtot. Mind a két győztesnek óriási az esélye a továbbjutásra a három hét múlva esedékes visszavágón.

LIVERPOOL–REAL MADRID 0-0: Darwin Núñez felépült, Rodrygo bekerült a kezdő tizenegybe, mindkét oldalon egy-egy változás az előzetesen jósolt tizenegyekhez képest. Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Bajčetić, Fabinho, Henderson – Szalah, Núñez, Gakpo.Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militão, Rüdiger, Alaba – Valverde, Camavinga, Modrić – Rodrygo, Benzema, Vinícius Júnior.

EINTRACHT FRANKFURT–NAPOLI 0-0: A két kezdő csapat. Eintracht: Trapp – Tuta, Jakić, Ndicka – Buta, Kamada, Sow, Max, Lindström – M. Götze - Kolo Muani. Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Olivera – Zambo Anguissa, Lobotka, Zielinski – Lozano, Osimhen, Kvarachelija.

LIVERPOOL–REAL MADRID 0-0: Nagy lendülettel kezdett a Liverpool, Camavinga hibája után helyzet is kialakult, de Gakpo a döntő pillanatban elkésett.

LIVERPOOL–REAL MADRID 1-0: Elképesztő góllal szerzett vezetést a Pool, Mohamed Szalah a jobbszélső helyéről beadott, elég éles labdáját az Éder Militão mögé befutó Darwin Núñez látványos mozdulattal, jobb sarokkal belőtte a labdát Courtois kapujába.

LIVERPOOL–REAL MADRID 1-0: Jó játék! Az egyik oldalon Rodrygo lövését blokkolta Van Dijk, a másikon Szalah betört a tizenhatoson belülre, de a bal sarok mellé lőtt.

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-0: Óriási kapushibából lőtt újabb gólt a Pool. Dani Carvajal hazaküldött labdáját Courtois mellel meg tudta szelídíteni, de aztán a labda a térdére pattant, onnan pedig éppen Mo Szalah elé. Az egyiptomi csatárnak ez nem kihívás, rögtön belőtte.

EINTRACHT FRANKFURT–NAPOLI 0-0: Sokkal többet volt eddig a nápolyiaknál a labda, de a Frankfurt lőtt többet kapura. Gól még nincs.

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-1: Szinte a semmiből szépített a Madrid, Vinícius Júnior a balszélső helyéről, éppen csak a tizenhatoson belülről, Fabinho és Alexander-Arnold között helyezkedve, a bal alsó sarokba csavarta a labdát. Védhetetlenül.

EINTRACHT FRANKFURT–NAPOLI 0-0: Az első 20 perc végéhez közeledve Trapp, az Eintracht kapusa kétszer is szépen védett.

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-1: A 27. percben kényszerűségből cseréltek a vendégek David Alaba helyére Nacho állt.

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-1: Az első félóra végén Vinícius, kicsit elcsúszva, szinte ugyanolyat lőtt ugyanoda, mint a gólnál, de Alisson Becker nagyot vetődve védett.

EINTRACHT FRANKFURT–NAPOLI 0-0: Az olaszok büntetőt kaptak, s ezzel nagy gólszerzési esélyt. Kvaracelija lőtte a tizenegyest, Trapp kivédte.

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-2: A Real Madrid kiegyenlített, ahogyan mondani szokták, nem tehetett róla. Valverde labdájára Vinícius Júnior rajtolt, de Joe Gomez előnyösebb helyzetben volt, hazapasszolta a labdát Alissonnak. Ám a kapus belerúgta a labdát az elforduló Viníciusba, a honfitárs lábáról pedig bepattant a labda a kapuba.

EINTRACHT FRANKFURT–NAPOLI 0-1: Most már vezet a Napoli, a bal szélen elhúzó Lozano éles passzát Osimhen két-három méterről lőtte a kapuba.

EINTRACHT FRANKFURT–NAPOLI 0-1: Osimhen lesgólt lőtt.

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-2: A madridi kontránál Valverde indította Viníciust, aki centerezett, de a ziccerben érkező Rodrygo elől Robertson óriásit mentett.

EINTRACHT FRANKFURT–NAPOLI 0-1: Vége az első félidőnek.

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-2: Vége az első félidőnek.

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-3: Vinícius kiharcolt egy szabadrúgást a tizenhatos vonalánál, az alapvonal közelében. Modric belőtte erővel, az érkező Eder Militão szinte tisztán a kapuba tudott fejelni.

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-4: Öngóllal növelte az előnyét a vendégcsapat, Rodrygo és Benzema kombinációja után az aranylabdás, nem túl jól, kapura lőtte a labdát, a labda megpattant Joe Gomezen, s így Alisson kapujába pattant. (Az UEFA Benzemának adta a gólt.)

EINTRACHT FRANKFURT–NAPOLI 0-1: A frankfurtiak vb-ezüstérmes csatára, Kolo Muani piros lapot kapott.

EINTRACHT FRANKFURT–NAPOLI 0-2: A nápolyiak kihasználták az emberelőnyt, Kvaracelija passza után Di Lorenzo vette be az egyébként kitűnően védő Trapp kapuját.

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-5: A Pool otthon eddig nemhogy öt, még négy gólt sem kapott az Anfield Roadon európai kupamérkőzésen. Ez már történelmi vereség. Modric áthozta a labdát a félpályán, Vinícius a legjobb ütemben passzolt, Karim Benzema pedig hidegvérrel befejezte az akciót.

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-5: Jürgen Klopp cserékkel próbál frissíteni. Egészen elképesztő, hova tűnt az első negyedóra Poolja…

EINTRACHT FRANKFURT–NAPOLI 0-2: Vége a mérkőzésnek

LIVERPOOL–REAL MADRID 2-5: Vége a mérkőzésnek

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átment az EU új migrációs paktuma

Átment az EU új migrációs paktuma

Az Európai Unió mérföldkőnek számító reformot fogadott el menekültügyi és migrációs rendszerében, amely új szabályrendszert hoz létre az érkezők rendezett kezelése, hatékony és egységes eljárások létrehozása, valamint a tagállamok közötti méltányos tehermegosztás biztosítása érdekében. A reform 10 olyan jogalkotási aktust tartalmaz, amelyek a menekültügy és a migráció kezelésének teljes európai keretét átalakítják – írja közleményében az Európai Unió Tanácsa.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×