eur:
386.9
usd:
358.72
bux:
68917.55
2024. május 14. kedd Bonifác
Fabinho, a Liverpool (b) és Vinicius Junior, a Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Liverpool - Real Madrid első mérkőzésén a liverpooli Anfield Stadionban 2023. február 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Powell

Egy őrült BL-meccs margójára – így látták a fordítást a főszereplők

Carlo Ancelotti, a címvédő Real Madrid vezetőedzője a duplázó Vinícius Júniort, valamint veterán labdarúgóit dicsérte azok után, hogy csapata 2-0-s hátrányról fordítva 5-2-re nyert a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első, keddi meccsén Liverpoolban.

"Vinícius a világ legjobb meccseket eldöntő játékosa. Nincs más, aki folyamatosan ilyen teljesítményt nyújt. Remélem, nem áll le és ugyanígy folytatja" - dicsérte az olasz tréner a 22 éves támadót, aki az első félidőben két gólt szerezve egyenlítette ki csapata hátrányát.

A második félidőben aztán a Real veterán labdarúgói, a 37 éves Luka Modric, valamint a szintén duplázó, 35 éves Karim Benzema vették hátukra a címvédőt, amely idegenbeli háromgólos sikerével magabiztosan várhatja a három hét múlva sorra kerülő hazai visszavágót.

"Történelmi győzelmet arattunk, főleg, ha megnézzük, hol játszottunk és hogy kezdtük a találkozót.

Egy pillanatra sem adtuk fel, higgadtak maradtunk, így tudtunk megfordítani egy igen nehéz összecsapást" - összegzett Ancelotti.

Vinícius - aki a tavaly májusi, párizsi finálé egyetlen gólját szerezte a Liverpool ellen - közösségi oldalán azt írta a találkozó után: "Hölgyeim és uraim, ez a Real Madrid". Csapattársai közül Benzema azt emelte ki, hogy együttesének "volt karaktere", és ismét az a céljuk, hogy megnyerjék a BL-t.

A Liverpoolt edző Jürgen Klopp szerint a madridiak remekül kontráztak, nekik pedig nincs más választásuk, mint úgy elutazni Spanyolországba, hogy megpróbálnak három gólt szerezni.

"Azt hiszem, Carlo úgy gondolja, eldőlt a párharc. Jelenleg én is így gondolom, de minél közelebb lesz a második meccs, annál jobban nőnek majd az esélyeink. Madridban kockáztatnunk és támadnunk kell majd" - mondta a német tréner.

Klopp hozzátette, a mérkőzés után azt mondta játékosainak az öltözőben, hogy mint minden vereségből, ebből is tanulniuk kell, és nem szabad, hogy ez az egy mérkőzés befolyással legyen a szezonjuk további részére.

A párharc visszavágóját március 15-én rendezik.

Napoli-vezetőedző: még nincs vége

Frankfurti kétgólos sikerével nagyon kényelmes helyzetből várhatja a visszavágót a Napoli labdarúgócsapata, ugyanakkor Lucianio Spalletti vezetőedző a keddi mérkőzés után hangsúlyozta, játékosainak nem szabad elhinniük, hogy már bejutottak a Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese közé.

A délolasz együttes kedden ismét bizonyította, hogy nem véletlenül vezeti toronymagasan a Serie A-t és nyerte meg csoportját a BL-ben.

Spalletti csapata esélyt sem adott az Európa-liga címvédőjének, mely 90 perc alatt egyszer találta csak el a vendég kaput, míg az olaszok rengeteg helyzetükből kétszer betaláltak, és a 2-0-ás eredmény, illetve a mutatott játék alapján is egyértelműnek tűnik, hogy gond nélkül jutnak majd tovább a hazai visszavágón. Az olasz tréner azonban a meccs után igyekezett lehűteni a kedélyeket és arról beszélt, hogy a nápolyi meccset is uralniuk kell majd a továbbjutáshoz.

"Hasonló teljesítményt kell nyújtanunk majd. Meglátjuk, képesek leszünk-e rá! Mindenesetre nem szabad elhinnünk, hogy innen már automatikusan továbbjutunk - mondta a 63 éves szakember. - Még van egy meccs ebből a párharcból, azt le kell játszanunk. Az arrogancia a legnagyobb ellenségünk."

Spalletti szerint kulcsfontosságú volt, hogy csapata nem zavarodott meg, miután a 36. percben Hvicsa Kvarachelia 0-0-nál kihagyta büntetőjét. Néhány perccel később a nigériai Victor Osimhen gólt szerzett, majd a második félidőben éppen a georgiai remek passzából Giovanni Di Lorenzo is betalált.

"Mindez jól mutatja, miért vagyunk erősek. Megfelelően gondolkodunk és mindig győzni akarunk" - jegyezte meg a tréner, akinek irányításával a klub történetének első idegenbeli sikerét aratta a BL kieséses szakaszában a csapat.

A mérkőzés rendőri szempontból kiemelt kockázatú besorolást kapott, ám hiába volt a fokozott készültség, a szurkolói összecsapásokat nem sikerült elkerülni. A találkozót megelőzően ugyanis

a német drukkerek a stadionhoz érkező olasz rendszámú autókat kövekkel és üvegekkel dobálták meg, az olasz szurkolók egy része pedig ezért neki támadt a dobálóknak.

A rendőrség gyorsan közbeavatkozott és hamar véget vetett a verekedésnek, melyet követően összesen 36 személyt vett ideiglenesen őrizetbe.

Címlapról ajánljuk
Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Ambiciózus tervekkel rendelkezik a Rheinmetall, Európa egyik legnagyobb, Magyarországnak is szállító hadiipari cége. Ezt tükrözte az a nagy visszhangot kiváltó nyilatkozat, amelyet a düsseldorfi cég első számú vezetője a Süddeutsche Zetung című lapnak adott. Armin Papperberger nem titkolta, hogy a cég "nagy darabot" akar lehasítani i a német kormány 100 milliárd eurós, védelmi célokra biztosított különleges alapjából.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően az európai tőzsdéken kisebb esést láttunk, és Amerikában is óvatos mozgásokkal telt a kereskedés, miután a befektetők az elmúlt napok nagy emelkedését követően kivárnak majd a kedden és szerdán érkező inflációs adatok előtt. A nap egyedi részvénysztorija a mémrészvény őrületet elindító GameStop, melynek árfolyama egy ponton megduplázódott a mai kereskedésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×