eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Hosszú Katinka a női 200 méteres pillangóúszás elődöntője után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 21-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hosszú Katinka gondol Párizsra, de a győzelemre kevésbé

Az úszószövetség elnöke szerint Hosszú Katinka újra edz. Ezt megerősítette a háromszoros olimpiai bajnok is, de azt mondja, nem kell folyton nyerni.

"Hosszú Katinka a tréningeket megkezdte, reggel és délután egyaránt dolgozik, vagy medencében, vagy szárazföldön. Szakmai tervét beadta a szövetségbe, hamarosan Tenerifére utazik háromhetes edzőtáborba" - nyilatkozta a Népszavának Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke.

A Nemzeti Sportnak pedig maga, Hosszú Katinka beszélt erről. Arra kérdésre, hogy újra edzésbe állt-e egyértelmű igennel felelt.

Az már egy másik kérdés, tette hozzá, hogy

"nem kell feltétlenül nyerni,

folyamatosan meg főleg nem: én nagyon sokat kaptam az úszástól, az elmúlt majdnem három évtizedben rengeteget tanultam a sportnak köszönhetően, most már szeretnék valamit vissza is adni belőle".

A vele készült interjúban ezek után inkább klubjáról beszélt. Úgy fogalmaz, most azon van, hogy kiépítse saját stábját és szeretné "megtalálni azokat a hazai és külföldi szakembereket, akikkel hatékonyan dolgozhatnék". Azon dolgozik, hogy létrehozza a sportág első magyar akadémiáját.

A rövid távú célokkal kapcsolatban kitérő választ adott: "eredményeket, amelyek a magyar úszósport hírnevét öregbítik, nem csak a vízben lehet elérni. Ebben is hiszek. Majd pár szót mondott Párizsról. Azt, hogy

néha eszébe jut.

Mindez azért is érdekes, mert az úszók szövetségi kapitánya az InfoRádióban úgy fogalmazott: Hosszú Katinkának legalább három hónap erős munkára lenne szüksége ahhoz, hogy ismét visszatérjen. Sós Csaba erről még január első napjaiban beszélt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×