eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 22: Oscar Piastri of Australia driving the McLaren MCL36 Mercedes on track during Formula 1 testing at Yas Marina Circuit on November 22, 2022 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Nyitókép: Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Véglegessé vált az idei Forma–1-es versenynaptár – lesz egy „kis luk”

A Kínai Nagydíjat ebben az évben sem rendezik meg, a többi versenyhétvége programján pedig nem változtatnak, így a csapatok tarthatnak egy tavaszi szünetet áprilisban.

A Racingline.hu főszerkesztője szerint némileg meglepetés, hogy idén sem lesz futam Sanghajaiban, miután a kínaiak „foggal-körömmel” kezdtek ragaszkodni a rendezéshez, de végül a koronavírus-járvány keresztül húzta a számításaikat, ami vélhetően legfőképp az Alfa Romeo kínai pilótájának, Csou Kuan-jünek és támogatóinak fájhat. De összességében 23 verseny lesz 2023-ban, ami bőven kárpótolhatja a rajongókat mindenért – tette hozzá Vámosi Péter megjegyezve: a sanghaji futam nem volt a versenyzők kedvence, tehát elsősorban pénzügyi érdekek álltak a megrendezés hátterében.

Azzal, hogy Kína kimarad, az április viszont egy kicsit szellősen alakul, hiszen az elején lesz egy Ausztrál Nagydíj, majd a végén egy bakui futam, a kettő között pedig egy tavaszi felkészülési szünet. A szakíró ezzel kapcsolatban azt mondta, tekintettel arra, hogy mennyire sűrűre sikeredett a tavalyi esztendő, ez egyáltalán nem gond.

Mint mondta, egyes pilóták hangot is adtak annak, hogy felőlük akár több futam is lehetne, de a száguldó cirkusz kevésbé látható része – szerelők, mérnökök – számára rendkívül megfeszített volt a tempó, és nagyon sok kompromisszumot kívánt tőlük. Vagyis jobban oda kellene figyelni a mentális energiájukra, hogy egész évben kitartson, hiszen nagyon sokat ki tud venni egy-egy versenyhétvége – magyarázta Vámosi Péter, megismételve: ilyen szempontból jó hír, hogy áprilisban lesz egy „kis luk”.

Forma-1 idei versenynaptára:

  1. március 5.: Bahreini Nagydíj, Szahír
  2. március 19.: Szaúdi Nagydíj, Dzsidda
  3. április 2.: Ausztrál Nagydíj, Melbourne
  4. április 30.: Azeri Nagydíj, Baku
  5. május 7.: Miami Nagydíj, Miami
  6. május 21.: Emilia Romagna Nagydíj, Imola
  7. május 28.: Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
  8. június 4.: Spanyol Nagydíj, Barcelona
  9. június 18.: Kanadai Nagydíj, Montreal
  10. július 2.: Osztrák Nagydíj, Spielberg
  11. július 9.: Brit Nagydíj, Silverstone
  12. július 23.: Magyar Nagydíj, Hungaroring
  13. július 30.: Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps
  14. augusztus 27.: Holland Nagydíj, Zandvoort
  15. szeptember 3.: Olasz Nagydíj, Monza
  16. szeptember 17.: Szingapúri Nagydíj, Szingapúr
  17. szeptember 24.: Japán Nagydíj, Szuzuka
  18. október 8.: Katari Nagydíj, Luszail
  19. október 22.: Egyesült Államok Nagydíja, Austin
  20. október 29.: Mexikói Nagydíj, Mexikóváros
  21. november 5.: Brazil Nagydíj, Sao Paulo
  22. november 18.: Las Vegas-i Nagydíj, Las Vegas
  23. november 26.: Abu-Dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×