eur:
394.54
usd:
365.35
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Szita Zoltán, a magyar (j) és Alexis Borges, a portugál válogatott játékosa a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság harmadik fordulójában, a D csoportban játszott Magyarország-Portugália mérkőzésen a svédországi Kristianstadban 2023. január 16-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Szita Zoltán: a magyar kapusbravúrok nélkül még csúnyább lett volna

Elvesztette veretlenségét a férfi kézilabda-világbajnokságon a magyar válogatott, amely azonban még így is elérheti végső céljét. A portugálok elleni hétgólos vereség után szerda este az egyik házigazda, Svédország ellen javíthat a csapat. Az InfoRádió először a csoportkör összegzésére kérte a válogatott játékosát, Szita Zoltánt.

Nehéz csoportba került a magyar válogatott az átlövő szerint, de – mint megjegyezte – a tavalyinál jobb eredményt értek el (a 2022-es Európa-bajnokságon egy győzelemmel és két vereséggel a csoportban ragadt, és 15. lett az egy évvel korábban vb-negyeddöntőt játszó magyar férfi kézilabda-válogatott).

Úgy érezte, szívüket, lelküket beletették a csoportmérkőzésekbe. A lövések pontatlanok voltak, a támadójáték nem működött – utóbbit már a csoportkört lezáró, igen egyoldalú portugálok elleni vereségről mondta Szita Zoltán. Kiemelte az ellenfél kapusának szenzációs teljesítményét, de azonnal hozzátette, hogy magyar oldalon

Székely Márton is hozta magát, ha nincsenek a bravúrjai, a hétgólos verésnél is csúnyábba nézhetett volna bele a magyar csapat.

„Nekünk semmi nem jött össze, nekik majdhogynem minden, így alakult. 27 gólt kaptunk, ami nem rossz egy ilyen csapat ellen, a húsz lőtt gól a kevés” – vont mérleget.

Úgy látja, nem adták fel, küzdöttek, de mindig, amikor közelebb értek a portugálokhoz, jött pár magyar hiba, nem tudtak felzárkózni.

Nem érzi úgy, hogy a csapatot túlságos megnyugtatta volna az első két mérkőzés megnyerése, nagyon kellett volna a portugálok ellen begyűjthető plusz két pont. Itt egyből arra fordította a szót, hogy mi vár a csapatra. Ha a svédek ellen szerda este jó játékkal megszerzik a két pontot, akkor ugyanannyi esélyük van, mint Portugáliának vagy Izlandnak – mondta a kézilabdázó. Az előbbiek elleni meccshez még azért hozzáfűzte, hogy ugyanolyan mentalitással igyekeztek belemenni, mint az előző kettőbe, az edzőik is így álltak hozzá, egyszerűen így sikerült.

Nehéz volt a hétfő este, de szerdán már javíthatnak. Szerda délelőtt még tartanak egy erőnléti edzést, aztán jöhet az első középdöntős csata.

A végszó Szita Zoltántól: „Fel leszünk készülve, jó meccset szeretnénk játszani.

Bízom mindenkiben körülöttem, igazi csapat vagyunk,

és ezt meg is mutatjuk a svédek ellen.”

A teljes interjút kedd este fél nyolc után meghallgatható az InfoRádió Hetes című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×