eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Handball ball and the net from the goal
Nyitókép: Filip Viranovski/Getty Images

Összeesett a hajrára a Ferencváros Bukarestben

Egy 7–0-s sorozat döntött a hazaiak javára.

A Ferencváros 30-24-re kikapott a román CSM Bucuresti otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában.

Az FTC hatodszor lépett pályára a CSM otthonában, ahol még soha nem tudott pontot szerezni.

Eredmény, csoportkör, 7. forduló, A csoport

CSM Bucuresti (román) - FTC-Rail Cargo Hungaria 30-24 (10-11)

lövések/gólok: 42/30, illetve 47/24

gólok hétméteresből: 7/4, illetve 3/1

kiállítások: 2, illetve 4 perc

A vendégek keretéből Béatrice Edwige, Kovács Anett és Cirjenics-Kovacsics Anikó, a hazaiaktól Laura Glauser és Kalidiatou Niakaté hiányzott az európai szövetség által a forduló rangadójának kinevezett mérkőzésen.

Eleinte mindkét oldalon sok volt a hiba, ráadásul a kapusok jól védtek, így meglehetősen kevés gól született, tíz perc után még csak 2-1 volt az állás az FTC javára. A bukarestiek a 12. percben lőtték első akciógóljukat, majd a huszadik percben időt kértek, mert nem csökkent a hibák száma, emiatt alacsony volt a színvonal. A jól védekező Ferencváros a 21. percben már három góllal vezetett, és bár a CSM egy 4-1-es sorozattal egyenlített, a szünetben 11-10-es előnyben voltak a vendégek.

A második félidő elején a románok - 1-0 után - megint vezettek, mert sokkal kevesebbet rontottak, egyre pontosabban játszottak. Cristina Neagut nem tudták semlegesíteni a vendégek, akik a 47. percben még 21-20-as előnyben voltak, de a folytatásban támadásban és védekezésben is sokat hibáztak, a házigazdák pedig egy 7-0-s sorozattal eldöntötték a meccset.

A vendégeknél Angela Malestein öt, Emily Bölk és Andrea Lekic négy-négy gólt lőtt, a túloldalon Cristina Neagu 19 lövésből 13 találattal zárt.

A Ferencváros kapusai összesen négy védést mutattak be,

a románoknál Marie Davidsen 12 lövést hárított.

A két csapat 11. alkalommal találkozott egymással tétmeccsen, három magyar siker mellett a románok nyolcadszor győztek.

A három győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel álló Ferencváros jövő szombaton a CSM Bucuresti-et fogadja Érden, a hat sikerrel és egy vereséggel rendelkező Győri Audi ETO KC pedig másnap a szintén román Rapid Bucuresti otthonában lép pályára a BL csoportkörében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×