eur:
394.75
usd:
367.36
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Nagyköveti rangot kapott Gyurta Dániel

Szijjártó Péter külügyminiszter javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté nevezte ki az olimpiai bajnok úszót.

Gyurta Dániel 2019 óta a külügyminiszter főtanácsadója – írja a Telex. Akkor, havi 616 ezer forintot kapott tanácsaiért, míg egy 2020-as adatigénylésből az derül ki, hogy az olimpikon abban az évben 11 milliót kapott a minisztériumtól. Tavaly viszont már 13,2 millióra emelkedett az úszóbajnok minisztériumi juttatása.

Szijjártó azon az eseményen jelentette be Gyurta főtanácsadóságát, amikor együttműködési megállapodást írt alá a Testnevelési Egyetem (TE) rektorával, Mocsai Lajossal. A miniszter beszélt a sportdiplomácia jelentőségéről, és arról is, hogy a megállapodás értelmében értelmében a külképviseletek aktívabban népszerűsítik majd a TE oktatási és tudományos tevékenységét.

Azt azonban nem tudni, hogy Gyurta Dániel nagyköveti rangja pontosan mit takar és milyen konkrét feladatai vannak a külügyminisztériumban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×