eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A bronzérmes montenegrói csapat ünnepel a női kézilabda Európa-bajnokság harmadik helyéért játszott Montenegró - Franciaország mérkőzés után a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 20-án. Montenegró hosszabbítás után 27-25-re legyőzte az olimpiai címvédő Franciaországot.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Női kézilabda Eb - Montenegró szerezte meg a bronzérmet

Montenegró szerezte meg a bronzérmet a női kézilabda Európa-bajnokságon, mivel hosszabbítás után 27-25-re legyőzte az olimpiai címvédő Franciaországot a vasárnapi helyosztón, Ljubljanában.

A tíz évvel ezelőtt aranyérmes montenegróiak másodszor végeztek dobogós helyen a kontinenstornán.

Eredmény, a 3. helyért:

Montenegró-Franciaország 27-25 (13-12, 22-22, 24-23) - hosszabbítás után

lövések/gólok: 46/27, illetve 42/25

gólok hétméteresből: 6/6, illetve 3/2

kiállítások: 10, illetve 12 perc

A nagyszerű hangulatot teremtő szurkolóiknak is köszönhetően a montenegróiak extázisban kézilabdáztak, szinte megtöbbszörözték valós tudásukat. Három alkalommal is vezettek két góllal, majd az első félidő hajrájában egy 3-0-s sorozattal fordítottak a franciák, ám az utolsó két találat Montenegróé volt, amely így 13-12-es előnyben volt a szünetben.

A második felvonás elején a hangulat és a hatékony montenegrói védekezés megfogta az olimpiai bajnokot, ezért kilenc percig nem talált be. Marta Batinovic remekül védett, csapattársai támadásban is egyre taktikusabban kézilabdáztak, ezért Olivier Krumbholz francia szövetségi kapitány a 49. percben, 20-17-es hátránynál kikérte a harmadik idejét is. Játékosai több labdaeladással és rontott lövéssel nehezítették saját dolgukat, ám az ellenfél nem tudta kihasználni mindezt és nem tudta eldönteni a meccset.

A montenegróiak fáradni látszottak, tíz percig nem lőttek gólt, Krumbholz csapata viszont 4-0-s sorozatot produkált, ezzel a második félidőben először vezetett. Djurdjina Jaukovic 63 másodperccel a rendes játékidő vége előtt betalált, a franciák gyors támadását pedig egy montenegrói szurkoló megakadályozta, mivel bedobott egy pénztárgépszalagot a pályára. A lelátón csaknem dulakodás alakult ki, majd az olimpiai bajnok elrontotta az akcióját. Az utolsó fél percben Montenegró 22-21-es vezetésnél támadhatott, de a játékvezetők szabálytalanságot láttak és elvették a labdát. Ekkor már csak öt másodperc volt hátra, és Itana Grbic nagy hibát követett el, ugyanis nem hagyta elvégezni az ellenfél szabaddobását, ezért piros lapot kapott, a franciák pedig büntetőt, amit Grace Zaadi belőtt, így hosszabbításra volt szükség.

A ráadásban jobbak voltak a montenegróiak, és amikor a második öt perc hajrájában Zaadi a keresztléc fölé lőtt egy büntetőt, eldőlt a bronzérem sorsa.

A győztes csapatban Jovanka Radicevic és Djurdjina Jaukovic hat-hat gólt lőtt, a mezőny legjobbjának megválasztott Marta Batinovic 11 védéssel zárt. A túloldalon a győri Estelle Nze Minko és Lucie Granier négy-négy alkalommal talált be, a ferencvárosi Béatrice Edwige gól nélkül zárt. Cléopatre Darleux tíz, Floriane Andre két lövést védett.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×