eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője, Lewis Hamilton, a Mercedes brit címvédője és finn csapattársa, Valtteri Bottas a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság brazil Nagydíján a Sao Pauló-i Interlagos pályán 2021. november 14-én.
Nyitókép: Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője, Lewis Hamilton, a Mercedes brit címvédője és finn csapattársa, Valtteri Bottas a Forma-1-es világbajnokság brazil Nagydíján a Sao Pauló-i Interlagos pályán 2021. november 14-én. MTI/EPA/EFE/Sebastiao Moreira

F1-szezonzáró - Már csak a Ferrari-Mercedes kérdés nyitott

Illetve a Ferrarin belüli házi verseny éles még. Vámosi Péter, a Racingline főszerkesztője az utolsó idei futam előtt latolgatta az esélyeket, és beszélt a Mick Schumacher körül kialakult helyzetről.

Két szezon után elküldi a német Mick Schumachert a Formula-1-es Haas-csapat, így a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia már csak a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjra készülhet. A futamot vasárnap délután két órától rendezik.

"Max Verstappen nyer vagy nem, tényleg ilyen rém egyszerű a kérdés. Az összes visszássága ellenére mindenképp a hollandé lehet a futam, bár a Brazil Nagydíjon eléggé rossz fát tett a tűzre" - fogalmazott a szezonzáró előtt az InfoRádióban Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője, aki szerint a Red Bull-lal rivális Mercedesnél ezúttal is lenyilatkozták, hogy velük nem érdemes számolni; az eredmény ismert, az istálló pilótája, George Russel megszerezte élete első futamgyőzelmét.

Utóbbi egyébként Lewis Hamiltonnal csatában van csapaton belül, igaz,

csak Hamilton győzelme és Russel nullázása jelentené azt, hogy a fiatalabb brit nem előzi meg a hétszeres világbajnokot.

A Mercedes "csapatban" ugyanakkor még szintén számolhat egy kis eséllyel arra, hogy a Ferrari elé kerül a konstruktőri pontversenyben, de itt a Ferrarinak fel kellene idéznie korábbi pechszériáját.

Vámosi Péter szerint azonban ezen a fronton nem lehetetlen a fordítás.

"Könnyen benne lehet a pakliban, a Mercedes nagyon magára talált az év végén. Házon belül is egyre izgalmasabb pletykák kapnak szárnyra a Ferrari háza tájáról, a csapatfőnök szekérrúdja kifelé állhat" - mutatott rá a szakíró, aki szerint a Saubertől vagy McLarentől érkezhet az utód. "A téli szünetben sem fogunk unatkozni, hogy mi történik a Ferrarival, még az is lehet, hogy elengedik egy kicsit a jelenlegi helyezésüket, míg a Mercedes rástartolhat a konstruktőri második helyre" - fejtegette.

Ismert, a Ferrari 23 ponttal előzi meg a Mercedest a tabellán, de mindent egybevéve egy csapat egy futamon ennek mintegy a kétszeresét is meg tudja szerezni két pilótája révén.

A csapaton belüli verseny egyébként a Ferrarinál a legélesebb: Charles Leclerc-nek és Sergio Pereznek egyaránt 290 pontja van

a zárás előtt, ők osztozkodnak majd a vb ezüst- és bronzérmén.

Mick Schumacher (Haas) távozására és Nico Hülkenbergre cserélésére visszatérve elmondta, a Haas amellett tette le a voksát, hogy a versenyzőik ne törjék össze az autót, márpedig Mick Schumacher ebben 2022-ben élen járt.

"Persze ha megvakargatjuk, a csapat is hibázott, és sokszor azért bukott a pilóta pontokat, mert elképesztően rossz stratégiával hagyták kint némileg magára a pályán" - fejtegette.

Micahel Schumacher 22 éves fiának egyébként Vámosi Péter szerint lehet jövője az autósportban, ha nem is a legmagasabb szinten, már csak a neve után is; tartalékos szerep várhat rá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Hívjuk bárhogy is, a fenntarthatósági, ESG tényezők mára elválaszthatatlan részeivé váltak a vállalati stratégiáknak. Ezen belül is fontos az e-autók térnyerése, ám e téren újabb paradigmaváltás következett be: a kínai e-autók immár a magyar piacon is tarolnak. De vajon az ázsiai cégek is ugyanolyan környezettudatosak ESG téren, mint nyugati versenytársaik? Miért szó szerint lényeges az ESG Lényegességi Jelentése, és mit jelent mindez egy környezettudatos cégvezető számára?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×