eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Vas Kata Blanka
Nyitókép: Forrás: Magyar Kerékpáros Szövetség

Vas Blanka ötödik hellyel nyitott a világkupában

A cyclocross csehországi állomása volt az első versenye a sorozatban.

Vas Kata Blanka ötödik hellyel kezdte meg szereplését a cyclocross (terepkerékpár) világkupa-sorozatban a csehországi Táborban.

Az SD Worx magyar bajnok bringása a sorozat első két, tengerentúli állomását kihagyta, ezalatt felkészülésként alacsonyabb rangú európai viadalokon indult: háromszor győzött Csehországban, majd Hollandiában második lett, egy belga versenyen pedig ismét nyert.

A harmadik futamon pedig becsatlakozott a vk-sorozatba, a Táborban rendezett, végig izgalmas viadalon kiválóan tekert. A hatkörös verseny felénél 12 másodperces hátrányban volt az élbolyhoz képest, a záró kört viszont ő kezdte meg az élen, ám a zárkózás az utolsó körre kissé kivette az erejét.

A viadalon a két amerikai versenyen is első holland Fem van Empel végzett az élen, legjobb nem hollandként Vas ötödikként zárt. A mezőny másik magyarja, Schmidel Regina 42. lett.

A világkupa jövő hétvégén Belgiumban, Maasmechelenben folytatódik.

Eredmény

1. Fem van Empel (holland, Pauwels Sauzen-Bingoal) 53:32 perc

2. Puck Pieterse (holland, Alpecin-Deceuninck) 3 másodperc hátrány

3. Annemarie Worst (holland, 777) 4 mp h.

(...)

5. Vas Kata Blanka (SD Worx) 9 mp h.

(...)

...42. Schmidel Regina (Magyarország) 6:37 perc hátrány

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×