eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A gyirmóti Simon András (j) és a székesfehérvári Rus Adrián (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Gyirmót FC Győr - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a győri Alcufer Stadionban 2022. március 19-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

NB II: nem csak az utolsó kapcsolja le a villanyt

Az NB II-es bizottság javaslatot nyújtott be a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnökségének annak érdekében, hogy ne kelljen villanyfényes mérkőzéseket játszaniuk. A televíziós mérkőzések kivételt jelentenének.

Azt javasolják, hogy az MLSZ egységesen 13 órára írja ki a meccseket. Egyedi indok alapján ott, ahol meg tudják oldani némi világítás használatával, kezdődhessenek a mérkőzések 15 órakor.

Az ok: rezsicsökkentés. De.

„Ennek van erkölcsi oldala is. Amikor az iskolákba 18 fokban ülnek a gyerekek, akkor nem néz ki túl jól, ha mi pedig világítjuk a mérkőzéseket két órán keresztül. Ezeknél a kluboknál 14-16-18 utánpótláscsapat is működik, a téli időszakban az iskola miatt délután tudnak edzéseket tartani, és ott szintén kellene világítás” – mondta Margitai Zoltán.

Hogy mennyibe kerül egy meccs világítása, arra nagyon eltérő számokat mondott a Gyirmót Kft. cégvezetője: 50-100 ezer forint, de akár 400-500 forint is lehet kétórányi világítás függően egyebek mellett attól, milyen áron szerzi be a hazai klub az áramot a szolgáltatótól, vagy mennyire korszerű a világítás. Így akár tízmillió is lehet egy szezonban ez a költség. Gyirmóton például 138 darab két kilowattos égő világítja a centerpályát.

Margitai Zoltán emlékeztetett arra a szeptemberi MLSZ-határozatra, miszerint ha közös megegyezéssel kérik a csapatok, a szövetség mindenben segít, tehát engedi a 13 órás kezdést is, Gyirmóton az összes meccset világítás nélkül rendezték az ősszel eddig.

„Természetesen a tévéközvetítések nem tartoznak bele, mivel a tévé nagyon sok mérkőzést tud közvetíteni, és

mindig akkor közvetít, amikor erre idősávja van.

A tévé amit mond, ahhoz igazodunk, azt a heti egy villanyfényes mérkőzést vállalnia kell a rendezőnek, ez nem kérdés” – mondta a sportvezető.

Drágább lehet esetleg a villanyvilágításnál az, hogy a korai kezdés miatt egy nappal korábban oda kell utaznia egy távolról érkező csapatnak. Erre a felvetésre Margitai Zoltán úgy reagált, hogy a NB II-t a mezőny komolyan veszi, márpedig szakmailag ilyenkor a kezdési időponttól függetlenül a kétnapos utazás indokolt.

(Nyitóképünkön az – akkor első osztályú – gyirmóti Simon András és a székesfehérvári Rus Adrián a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Gyirmót FC Győr–MOL Fehérvár FC mérkőzésen a győri Alcufer Stadionban 2022. március 19-én.)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×