eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője örül, miután megnyerte a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Holland Nagydíjának időmérő edzését a zandvoorti pályán 2022. szeptember 3-án. A futamot szeptember 4-én rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA-ANP/Koen Van Weel

Forma–1-es matek: így lehet Verstappen világbajnok a hétvégén

A Red Bull holland pilótája a második vb-címét biztosíthatja már be Szingapúrban.

Max Verstappen, a Red Bull holland piótája nem behozhatatlan, de magabiztos előnnyel vezeti az egyéni pontversenyt: a második Charles Leclerc 116, a harmadik Sergio Perez 125, a negyedik George Russell 132 ponttal van mögötte úgy, hogy a szezonból már csak hat futam van hátra, a megszerezhető pontok maximális mennyisége pedig 164. A felsoroltakon felül Carlos Sainznak is van még matematikai esélye bajnoki címet nyerni – írja a vezess.hu.

Verstappen már a hét végi versenyén behúzhatja második vb-címét, ám ehhez több feltételnek teljesülnie kell.

Verstappen akkor lesz világbajnok, ha nyer, és

  • Leclerc legfeljebb kilencedik lesz
  • Perez legfeljebb negyedik lesz

Verstappen akkor is világbajnok, ha nyer, megfutja a leggyorsabb kört, és

  • Leclerc legfeljebb nyolcadik lesz
  • Perez legfeljebb negyedik lesz

Verstappen mostani világbajnoki reményeit csökkenti, hogy Leclerc idén még nem végzett a hatodik helynél rosszabb pozícióban, amikor befutott, viszont nem kizárt, hogy nedves körülmények között futják majd a Szingapúri Nagydíjat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 14:10
×
×
×
×