eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Dusan Vlahovic, a Juventus játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a H csoport első fordulójában játszott Paris Saint-Germain - Juventus mérkőzésen Párizsban 2022. szeptember 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Badra

Nem csak a futballpályán fest rosszul a Juventus

A bajnokságban és a BL-ben is gyengén szerepel a torinói sztárklub, de a pénzügyekben még rosszabbul áll.

Rekordveszteségről számolt be az olasz Juventus focicsapatot működtető vállalat, ráadásul egyelőre a kilátások sem rózsásak a torinói klubnál, hiszen az elmúlt tíz évben először nem nyert semmilyen trófeát a csapat, és az idei szezonkezdet is meglehetősen gyengére sikeredett. Az együttes mindössze két mérkőzést nyert meg a bajnokságban hét forduló alatt és a Bajnokok Ligájában is két vereséggel kezdett – írja a vg.hu.

A Reuters hírügynökség adatai szerint a Juve 254 millió eurónyi veszteséget termelt a 2021–22-es pénzügyi év alatt, míg a bevételei 7,8 százalékot estek, a működési költségei pedig legalább ugyanennyivel nőttek. Ez a veszteség jócskán meghaladja az egy évvel ezelőttit, amikor 209 millió euró szerepelt ezen a soron.

A Juventus – amely az olasz Agnelli család tulajdonában áll – közleményében a veszteségeket a koronavírus-járvány okozta válsággal magyarázta. Az idei bajnokságban várhatóan több lesz a jegybevétel is, nagyjából 23 millió eurót várnak ebből, de még ez is elmarad a pandámia előtti eladásokhoz képest.

A klubhoz decemberben részvényeladásokból befolyt 400 millió euró legnagyobb részét az adósságok rendezésére fordították, ennek köszönhetően az idén a vezetőség várakozásai szerint javul a pénzügyi helyzetük. A klub jelenlegi tartozása 153 millió euró, szemben a tavalyi 389 millióval.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×