eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Gálfi Dalma a szerb Olga Danilovic ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság női egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2022. május 22-én. A magyar játékos 3-6, 7-6, 6-3-ra kikapott.
Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Szép csöndben a nyolcaddöntő kapujába került a US Openen Gálfi Dalma

Méghozzá igen simán verekedte be magát a legjobb 32 közé.

Gálfi Dalma sima győzelemmel jutott a harmadik fordulóba az amerikai nyílt teniszbajnokság női versenyében szerdán.

A világranglista 91. helyezettje hétfőn pályafutása első győzelmét szerezte meg a US Open felnőtt mezőnyében a spanyol Nurria Parrizas-Diaz (62.) ellen, a második fordulóban pedig azzal a brit Harriet Darttal (88.) találkozott, aki a nyitókörben a tizedik helyen kiemelt orosz Darja Kaszatkinát búcsúztatta.

A New York-i tornán 2015-ben juniorbajnok Gálfi remekül kezdett, 4:0-ra elhúzott, és dupla brékelőnyéből egyet megőrizve 34 perc alatt előnybe került.

A második játszma még az előzőnél is simábban alakult: a magyar teniszező adogatóként szinte alig veszített pontot, és mivel háromszor is elvette ellenfele szervajátékát, sima sikerrel, kevesebb mint egy óra alatt jutott tovább.

Gálfi - aki pályafutása során először jutott el a harmadik fordulóig Grand Slam-viadalon - a következő körben a 18. helyen kiemelt, az idei Roland Garroson negyeddöntős orosz Veronyika Kugyermetovával találkozik.

Eredmény, női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Gálfi Dalma-Harriet Dart (brit) 6:4, 6:0

korábban:

női páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):

Bondár Anna, Greetje Minnen (magyar, belga) - Vang Hszin-jü, Csu Lin (kínai) 7:5, 3:6, 6:4

később:

férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Fucsovics Márton-Alejandro Davidovich Fokina (spanyol) 22.20

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×