eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Lévai Márton, Burian Gergely, Német Toni, Molnár Erik, Vigvári Vendel Csaba és Nagy Ádám (b-j) a vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján, az D csoport második fordulójában játszott Szerbia - Magyarország mérkőzésen Splitben 2022. augusztus 31-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás: ez egy mesebeli történet

Örüljünk neki, hogy felnő megint egy olyan generáció, amelyben bízhatunk és győzelemre esélyes – értékelte a magyar férfi vízilabda-válogatott szerbek elleni kilencgólos Eb-győzelmét az olimpiai, világ- és Európa-bajnok pólólegenda.

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott 16-7-re legyőzte az olimpiai bajnok szerb csapatot a Splitben zajló vízilabda Európa-bajnokság csoportrangadóján, így szinte biztosan csoportelsőként jut a negyeddöntőbe.

"Fantasztikus játékot nyújtottak egyénileg, csapatban, taktikailag" – értékelt Faragó Tamás, de az olimpiai, világ- és Európa-bajnok pólós hozzátette, az is közrejátszott, hogy az ellenfél a tudása alatt játszott, a szerbek megmagyarázhatatlan módon eldobálták a labdát, fegyelmezetlenek voltak, ami nem jellemző rájuk.

"Mindenesetre olyan biztató teljesítményeket láttunk, ami szinte csodaszámba ment, mert nagyon féltettük ezt a csapatot. Fiatal, de nagyon tehetséges játékosokból álló válogatottat küldtünk Splitbe, és minden várakozáson felül szerepel mindenki és

az egész történet mesebeli"

– mondta a magyar női válogatott korábbi mestere.

Varga Zsolt szövetségi kapitány korábban azt hangsúlyozta, hogy ő mindig a védekezés megszervezésére épít, és ez látszott ezen a mérkőzésen is. Faragó Tamás szerint most látszott az az odaadás, mindenáron győzni akarás, ami a budapesti világbajnokságon hiányzott. A csapat fantasztikusan védekezett, és Vogel Soma is extra teljesítményt nyújtott a kapuban.

Elöl Manhercz Krisztián négy gólig jutott, a máskor általában gólparádét rendező Zalánki Gergő viszont elsősorban a remek passzaival tűnt ki. "Mindig azt szoktam mondani a tanítványaimnak, hogy a jó játékos képes arra, hogy egy mérkőzést el tud dönteni a góljaival, ugyanakkor klasszisteljesítmény is tud nyújtani azzal is, ha jól játszat valakit" – magyarázta a pólólegenda.

A felvetésre, hogy előfordulhat-e az, hogy a szerbek taktikáztak ezen a csoportmeccsen, és nem mutatták meg a valós tudásukat, Faragó Tamás azt válaszolta, "sajnos benne van, az Európa-bajnokság olyan hosszú ideig tart, és annyira két részből áll a mezőny, hogy igazából nem lehet tudni, a szerbek mit akartak. Egy biztos, ezt nem akarták, a szerb vízilabda nem engedheti meg magának, hogy egy ilyen vereségbe belefusson. A játékosoknak a hozzáállása, az edzőnek a tekintete azt mutatta, hogy valamit ők kitaláltak, és nem így akarták megvalósítani. Legyen ez az ő dolguk,

mi magyarok örüljünk neki, hogy így tudunk játszani és felnő megint egy olyan generáció, amelyben bízhatunk és győzelemre esélyes."

Abból szerintem nem lehet gond, hogy esetleg túl sokat mutatott meg a taktikai repertoárjából Varga Zsolt új csapata, mert minden mérkőzés élesben megy. "Persze az Eb, mint minden világverseny, a negyeddöntővel kezdődik, az még messze van, de tudomásul kell venni, hogy a sport az olyan, hogy nap mint nap be kell bizonyítani, hogy értesz hozzá és jól csinálod. Ez a feladatuk a fiúknak is. Ez egy fantasztikus győzelem volt, de a következő mérkőzésen ismét bizonyítani kell, hogy értenek a vízilabdához" – mondta Faragó Tamás.

Az Eb-t két vereséggel kezdő magyar női válogatott a házigazda horvátokkal játszik csütörtökön fél hattól, de a szakértő szerint most nem lehet gond, sima győzelmet vár.

"A női válogatottnak rendeznie kell magát, ott vannak hiányosságok, a lányok is érzik, hogy valami nem stimmel. Ettől függetlenül rájuk is ugyanaz érvényes, a negyeddöntővel kezdődik egy világverseny, addigra össze tudják szedni magukat, és ha a spanyolokkal kell játszaniuk, akkor képesek a spanyolokat is megverni" – jelentette ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×