eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Justin Ferizaj, a Shamrock Rovers (j) és Henry Wingo, a Ferencváros játékosa a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének negyedik fordulójában játszott Shamrock Rovers – Ferencváros visszavágó mérkőzésén Dublinban 2022. augusztus 25-én.
Nyitókép: MTI/AP/PA/Brian Lawless

A Ferenváros továbbjutott, de szép estét szerzett ellenfelének

A Ferencváros 1-0-s vereség et szenvedett Dublinban a Shamrock Roverstől, de a hazai 4-0-nak köszönhetően, simán továbbjutott, várhatja az Európa-liga pénteki sorsolását.

A két összeállítás. Shamrock Rovers: Mannus – Gannon, Hoare, Grace – Finn, G. O’Neill, Towell, Ferizaj, Kavanagh – Emakhu, Farrugia. Ferencváros: Bogdán – Wingo, Knoester, Kovacevic, Civic – Laidouni, Esiti – Auzqui, Tokmac, A. Traoré – R. Mmaee.

Miután az ellenfél szíbe is zöld-fehér, a Ferencváros különleges, aranyszínű mezben lépett pályára. A csapatkapitányi karszalagot ezúttal Tokmac Nguen viseli.

Kezdeményezően lépett fel a Ferencváros, Tokmac és Laidouni is egyetlen passznyira volt a gólhelyzettől.

A folytatásban feljött a Shamrock, többet birtokolta a labdát, de egyetlen, amúgy a kaput elkerülő lövésnél többre nem jutott. A Ferencvárosnak nincs miért izgulnia.

A 44. percben Towell felrúgta Tokmac Nguent, 25 méterre a kaputól. Civic pontos beívelését Ryan Mmaee kapura fejelte, Mannus a levegőben úszva kiütötte. Ez volt az első játékrész leginkább futbalra emlékeztető jelenete.

A második félidő kevés izgalommal indult, de az 53. percben Esiti közvetlenül a tizenhatos vonala előtt felrúgta Emakhut. Szinte a teljes Ferencváros beállt a sorfalba, Auzqui befedült a társak mögé. Kavanagh lövését Bogdán Ádám nagyon szépen védte.

Egy perccel később Towell kapásból a léc fölé vágta a labdát.

A másik oldalon Ryan Mmaee is helyzetbe került, de belerúgta a labdát Mannusba.

Marquinhos és Vécsei beállt Auzqui és Esiti helyett.

Eltelt egy újabb negyedóra, a Ferencváros őrzi az eredményt, de ennél többet nem ambícionál.

Franck Boli és Xavier Mercier állt be. Vécsei fejese alig kerülte el a bal alsó sarkot.

A 78. percben ifjabb Lisztes Krisztián váltotta Traorét.

AÍ 87. percben Lyons ziccerbe került, lehet, hogy lesen volt, de a játékvezető nem jelzett, Bogdán Ádám bravúrral védett. Egy perccel később, a szögletből Lyons már a kapuba fejelét, 1-0 a Shamrocknak.

A Ferencváros az 1-0-s vereség ellenére, a hazai 4-0-nak köszönhetően, simán továbbjutott, várhatja az Európa-liga pénteki sorsolását. De ez nagyon gyenge teljesítmény volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×