eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Budapest, 2013. május 21. Kovács István (Kokó) olimpiai bajnok ökölvívó az M1 televíziós csatorna Ridikül című női beszélgetős műsorában, az MTVA gyártóbázisának 7-es stúdiójában.  MTVA Fotó: Zih Zsolt
Nyitókép: MTVA/Zih Zsolt

Kovács „Kokó” István távozott a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség főtitkári posztjáról

Kovács István távozott a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) főtitkári posztjáról, amelyet a múlt év márciusa óta töltött be.

A bokszolóként olimpiai, amatőr és profi világbajnok magyar az ötkarikás sportok belügyeiben járatos insidethegames.biz beszámolója szerint az IBA felső vezetésének átalakítása következtében hagyta ott a pozíciót. Az 51 éves Kovács az M1 aktuális csatornának szombaton megerősítette, hogy közös megegyezéssel elköszönt az IBA-tól, de részletekkel nem szolgált.

Tavalyi kinevezésekor nagy megtiszteltetésnek, egyben óriási felelősségnek nevezte, hogy főtitkárként dolgozhat Umar Kremljov elnök mellett. A sportági világszövetség - mondta akkor - "olyan időszakon megy keresztül, amelynek során reformok sorozatát kell végrehajtani, ezek ugyanis szükségesek ahhoz, hogy a világszerte milliók által kedvelt ökölvívás fejlődjön".

Az azonnali hatállyal távozó Kovács helyét ideiglenesen a 62 éves, közgazdász végzettségű görög George Jerolimposz vette át, aki évek óta foglalkozik felső szintű sportigazgatással, és többek között a 2004-es athéni olimpia szervezőbizottságának igazgatója volt - írta a portál, hangsúlyozva, hogy az IBA jelenleg a sportág olimpiai jövőjéért küzd, miután kihagyták a 2028-as Los Angeles-i ötkarikás programból.

A nemzetközi szövetség - akkor még AIBA - már a 2020-as tokiói játékokon sem játszott szerepet, mivel a NOB megfosztotta az olimpiai ökölvívótorna lebonyolítási jogától. Mi több: az IBA májusi elnökválasztó kongresszusa után a Nemzetközi Olimpiai Bizottság változatlan aggályainak hangot adva bejelentette, hogy az IBA nem szervezheti meg a 2024-es párizsi olimpia boksztornáját sem.

A tavaszi IBA-kongresszuson az orosz Umar Kremljovot négy évre újraválasztották elnöki tisztében, miután összes potenciális ellenfelét, így legfőbb riválisát, a holland Boris van der Vorstot is az esemény előestéjén alkalmatlannak nyilvánították a jelöltségre. A holland fellebbezett, és a Sportdöntőbíróságnál megnyerte ügyét, az IBA igazgatótanácsa pedig e hónap elején bejelentette, újabb rendkívüli kongresszust tart. A tisztújítás Jerevánban lesz, várhatóan szeptemberben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×