eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Osztrák Nagydíjának startja után a spielbergi pályán  2022. július 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Hungaroring: ez a Ferrari utolsó esélye

Ha meg akarja törni a Red Bull dominanciáját és még célba veszi az idei világbajnoki címet. Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője szerint a magyar pályát nagyon szerető Lewis Hamiltontól is jó eredmény várható a hétvégén.

Legfeljebb akkor őrizheti meg világbajnoki esélyeit a Ferrari, ha vasárnap a Formula–1-es Magyar Nagydíjon kettős győzelmet arat – mondta kérdésünkre Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője.

Kritikus helyzetbe került a Ferrari a Francia Nagydíjon, Charles Leclerc kiesése után már

63 pontos hátrányba került a címvédő és éllovas, Franciaországban is győztes Max Verstappennel szemben,

míg a konstruktőröknél már 82 pont a Red Bull előnye.

Matematikailag még bőven fordulhatna a kocka, de Vámosi Péter szerint az sem feltétlenül túloz, aki kicsivel a féltáv után lefutott világbajnoki küzdelemről beszél.

„Úgy nem lehet bajnokságot nyerni, hogy hol a csapat hibázik óriásit, hol meg a versenyző.

Bár utóbbit az aktuális helyzetben azért nem tenném száz százalékban felelőssé” – mondta a szakértő.

Ellenpontként felhívta a figyelmet arra, hogy Max Verstappenék a szezon kezdetén mutatott bukdácsolás után töretlenül mennek előre, a kocsijuknak nem fekvő pályákon is képesek nyerni. Szerinte extra motivációt jelent a Red Bullnak, hogy a tavalyi bajnoki címük sokak szemében necces.

A szakíró úgy látja, a konstruktőri pontverseny harmadik helyén álló Mercedes továbbra is legfeljebb egy futamgyőzelemben bizakodhat, akár már most vasárnap a Hungaroringen, Lewis Hamilton egyik kedvenc versenyhelyszínén.

„Továbbra is jelentős a lemaradásuk, idén már arról kell az ő esetükben beszélni, hogy egyáltalán képesek lesznek-e mondjuk oly módon nyerni, mint 2013-ban pont a Hungaroringen tette azt Lewis Hamilton: abszolút váratlan helyzetben olyan pályán, ahol nem kell motorerő, csak vezetni kell tudni” – mondta.

Vámosi Péter ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a mogyoródi pályán a Ferrari a fő esélyes.

„Az első két helyet ki kell bérelniük gyakorlatilag már a szabadedzésektől fogva. Itt az a nagy kérdés, hogy ebbe mennyire tud belezavarni a Mercedes, és itt inkább Hamiltonra gondolok, mert valamiért ő a kezdetek, tehát 2007 óta nagyon érzi és szereti a magyar pályát, a második legtöbbször itt nyert” – mondta a Forma–1-es szakíró.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×