eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Az utolsó másodpercben szerzett tripla döntött, egyenlített a Körmend

A Körmend hazai pályán 69-68-ra legyőzte a címvédő Szombathelyt szombaton a férfi kosárlabda NB I döntőjének második mérkőzésén, így 1-1-re kiegyenlített a párharcban.

Az alapszakaszgyőztes Falco a finálé szerdai nyitányán végig vezetve 86-76-ra nyert az Arena Savariában, melyhez hasonlóan a Körmend Városi Sportcsarnokban is telt ház várta a csapatokat. A hazaiak stábja a napokban elhunyt volt technikai vezetőjük, Csák Tamás emlékére különleges pólót viselt.

A három nappal ezelőtti meccs mintájára ezúttal is rendkívüli kosárínséggel és sok elpuskázott támadással indult a találkozó, szűk négy perc alatt mindössze két-két pont született. A körmendiek - akiknél hiányzott az első meccsen megsérült Kamau Stokes - csupán kilenc pontot hoztak össze az első negyedben. A folytatásban 15-15-nél Antonisz Konsztantinidesz tanítványai utolérték a Falcót, de a vezetést nem tudták átvenni, ekkor a házigazdáknál a szerb Stefan Savic, a túloldalon Somogyi Ádám vitte a prímet. A nagyszünetben 28-32 volt az állás.

Térfélcsere után kilenc pontra nőtt a különbség főként Golomán György jóvoltából, a szombathelyieknél a szerdán 28 pontot szóró Perl Zoltán ekkor csak 2 pontnál tartott. Az Egis azonban megrázta magát, 38-47-ről Maliek White révén 45-47-re felzárkózott, a záró játékrész 48-50-ről indult. A legutóbb 7-6-nál vezető Körmend 60-62-nél sokadszor is feljött két pontra, ám ezúttal sikerült 63-62-re fordítania. A piros-fekete tábor öröme azonban nem tartott sokáig, mert az utolsó perc 63-66-ról rajtolt, ismét egyenlített a Körmend, aztán Váradi Benedek duplájával megint a Falco került előnybe (68-66), ám a "slusszpoén" Ferencz Csabáé lett. A 37 éves veterán - aki csapatának legutóbbi, 2003-as bajnoki címénél is jelen volt - kiszorított helyzetből győztes triplát dobott fél másodperccel a vége előtt, így a Körmend 1-1-re kiegyenlített a fináléban.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntő kedden folytatódik Szombathelyen.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×