eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A spanyol Rafael Nadal a trófeával ünnepel, miután 6:3, 6:3, 6:0 arányban győzött a norvég Casper Ruud ellen a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2022. június 5-én. Rafael Nadal 14-edszer nyert férfi egyesben a francia nyílt teniszbajnokságon.
Nyitókép: MTI/AP/Michel Euler

Injekciókkal játszott - Jövőjéről beszélt a győztes Rafael Nadal

A spanyol 14. alkalommal nyerte meg a Roland Garros férfi egyes viadalát.

A váratlanul egyoldalú finálé 2 óra 18 percig tartott, az mérkőzésről itt írtunk, statisztikák kíséretében.

Rafael Nadalt a mérkőzés után faggatták.

"Hihetetlen dolog számomra itt játszani ebben a fantasztikus támogatásban, amit tőletek kapok" - mondta a mérkőzés után a Philippe Chatrier közönségének a spanyolok klasszisa. "Nem igazán tudom kifejezni, mit érzek most, de az biztos, soha nem hittem abban, hogy 36 évesen még versenyképes leszek, és a számomra legfontosabb pályán még egy döntőt vívhatok" - emelte ki Nadal.

Krónikus lábsérülése miatt injekciókkal játszotta végig a Roland Garrost Rafael Nadal

A GS-rekorder játékos esetleges visszavonulásáról - melyről az elmúlt napokban rengeteget cikkeztek a nemzetközi sajtóban - a mérkőzés után csak annyit mondott, nem tudja, mit hoz majd a jövő, de a sérülései ellenére továbbra is harcolni fog.

Később, a sajtótájékoztatón elmondta: amennyiben nem talál más megoldást a problémára,

nem lesz képes játszani Wimbledonban, sőt, a profi pályafutása folytatása is kétséges.

"A Roland Garros az Roland Garros. A kedvenc tornám, ezért vállaltam így is a játékot" - válaszolta újságírói kérdésre a 36 éves sztárjátékos.

Újfajta kezeléseket fog kapni

Nadal kifejtette, a mérkőzések előtt a bal lábának idegeibe injekciókat kapott, amelyek miatt olyan érzése volt, mintha folyamatosan zsibbadna a sérült testrész.

"Ha a testem készen fog állni, ott leszek Wimbledonban, mert ez nem az a verseny, amit ki szeretnék hagyni" - mondta a füves viadal kétszeres bajnoka.

Jövő héten újfajta kezeléseket fog kipróbálni, ezt követően derül ki, pályára tud-e lépni az év harmadik GS-tornáján.

"Ha ezek nem működnek, fontolóra kell vennem egy nagyobb műtétet"

- zárta Nadal, aki a párizsi fináléban 6:3, 6:3, 6:0-ra győzte le a norvég Casper Ruudot.

A spanyol játékos a tavalyi szezon második felét lábproblémái - pontosabban a lábközépcsont ritka deformációjaként ismert Müller-Weiss-szindróma - miatt hagyta ki, év eleji visszatérését követően azonban megnyerte az ausztrál nyílt bajnokságot.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×