eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A ferencvárosi Jansik Szilárd (b) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 14., utolsó fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Brescia mérkőzésen az FTC népligeti uszodájában 2022. május 11-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Nem sikerült a bravúr a Ferencvárosnak

Az FTC-Telekom Waterpolo 10-7-es vereséget szenvedett a címvédő olasz Pro Reccótól a férfi vízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjének elődöntőjében.

A két csapat tavaly a fináléban találkozott egymással, akkor a Pro Recco 9-6-ra diadalmaskodott. A 2019-ben győztes Ferencváros sorozatban harmadszor van ott a négy között a legrangosabb európai kupasorozatban, míg az olasz sztárcsapat egymást követő hetedik elődöntőjére készült.

Mindkét gárda rendkívül szoros csatában nyert a nyolc között, a Ferencváros a négyszeres győztes horvát Jug Dubrovnikot, a Pro Recco pedig a Barcelonetát győzte le egygólos különbséggel, az olaszok Zalánki Gergő győztes góljával, majd remek blokkjával biztosították helyüket az elődöntőben. A reccói gárdában ott volt az ausztrál Aaron Younger is, aki 2017-ben a Szolnok, két évvel később pedig a Ferencváros játékosaként is elhódította a trófeát.

A pénteki elődöntőben három és fél percet kellett várni az első gólra, az olaszok az amerikai Benjamin Hallock szép megmozdulása után centerből kerültek előnybe. A zöld-fehérek a negyed felénél találtak be először, Nemanja Ubovic ugyancsak a "darálóból" verekedte ki magának a helyzetet és szerzett centergólt. Miközben az olaszok első három emberelőnyüket elhibázták - mindháromszor Vogel Soma volt a végállomás -, addig a zöld-fehérek második fórjukból Danyiil Merkulov által előnybe kerültek. Ezt rögtön a negyedik hátrányban újabb Vogel-védés követte. A negyedet Varga Dénes nagyszerű csavarása zárta, de a labda a kapufán csattant.

A Ferencváros védekezése kiváló volt, az ötödik és a hatodik olasz fór is kaput eltaláló lövés nélkül zárult, ugyanakkor elöl riválisához hasonlóan szenvedett a magyar csapat. A Pro Reccónak végül ötméteresből sikerült egyenlítenie, ráadásul Vámos Márton a Jug elleni negyeddöntőhöz hasonlóan ezúttal is rendkívül korán, négy perccel a félidő előtt megkapta a második büntetését. Nem sokáig volt egyenlő, Fekete Gergő lövése először még lejött a blokkról, de az ismétlés már a vízről a bal felső sarokba pattant. A túloldalon azonnal jött a válasz az olaszoktól, majd Aleksandar Ivovic révén a vezetést is visszavették. A zöld sapkás FTC Merkulov kapufás góljával fórból egyenlített. Az olaszok 18 másodperccel a szünet előtt szerezték meg újra a vezetést, Zalánki értékesített egy ötméterest.

A fordulást követően megint percekig nem esett gól - Jansik Szilárd például hátrányban gyönyörűen szerzett labdát -, a holtpontról azonban a Pro Recco mozdult el, Luka Loncar Vargával a nyakán centerből, némi szerencsével talált be, Vogel ehhez is hozzáért. Támadásban továbbra is ritmustalanul játszott a magyar csapat, a rivális pedig újabb emberelőnyös góllal, majd Younger bombájával elhúzott, Varga Zsolt pedig időt is kért. Vámos majd egynegyednyi FTC-gólcsendet tört meg előnyből, de Hallock centerből azonnal visszaállította a különbséget.

A záró nyolc percre elfogyott a Ferencváros ereje, a fórok kimaradtak, ugyanakkor az olaszoknak ekkor már egyáltalán nem volt sürgős, nem erőltették mindenáron a gólszerzést, a vége 10-7 lett.

"Ez a mai mérkőzés az első másfél negyedben volt igazán jó nekünk, a végére nagyon elfáradtunk. Ez benne volt a pakliban, tegnap nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, a Recco kispadja pedig sokkal hosszabb. Kaptunk három gólt centerből, ez szintén a fizikális fáradtságnak tudható be. Elégedett vagyok, persze vereségnél mindig van szomorúság, de nagyon fontos, hogy holnapra összeszedjük magunkat, és nyerjünk" - értékelt a találkozót követően Varga Zsolt, aki hozzátette, felülmúlta a csapat a szezon előtti terveket. "Az egész szezont kell nézni, korábban csak álmodoztunk róla, hogy a csoportunkból ott lehetünk majd a nyolcas döntőben, talán az még nem is szerepelt benne, hogy Európa legjobb négy csapata közé kerülünk. Ez egy nagyszerű teljesítmény volt ennyi változással a keretben."

A Pro Reccóval a fináléra készülő Zalánki Gergő arról beszélt, hogy ezúttal is döcögősen kezdtek, de a mérkőzés előrehaladtával egyre jobbak lettek és fizikálisan is a Ferencváros fölé tudtak kerekedni, a hajrában pedig végig higgadtak maradtak. Megjegyezte, szombaton egy rendkívül parázs hangulatú fináléra számít a házigazda Novi Beograd ellen.

Férfi Bajnokok Ligája, elődöntő:

Pro Recco (olasz) - FTC-Telekom Waterpolo 10-7 (1-2, 4-2, 4-1, 1-2)

Gólszerzők: Hallock, Ivovic 2-2, Echenique, Zalánki, Loncar, Cannellla, Younger, Di Fulvio 1-1, illetve Merkulov, Vámos 2-2, Ubovic, Fekete, Varga Dé. 1-1

kiállítások: 14/10

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×