eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Lando Norris, a McLaren brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Miami Nagydíjának első szabadedzésén a floridai Miami Gardensben 2022. május 6-án. A futamot május 8-án rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Darron Cummings

F1-szakértő: 2–0 Lando Norrisnak

Hat Forma–1-es futam után a Ferrari és a McLaren sem lehet elégedett az egyik pilótájával: a tavaly kiegyensúlyozottan teljesítő Carlos Sainz idén több hibát is elkövetett már, míg Daniel Ricciardo továbbra sem tud Lando Norris szintjére felnőni.

A Racingline.hu főszerkesztője szerint a Ferrarinál kifejezetten izgalmas a helyzet abból a szempontból, hogy Carlos Sainz tavaly végül megverte az egyébként kiemeltnek gondolt Charles Leclerc-t, így jó kártyákkal fordulhatott rá az idei évre. A szabályváltoztatásoknak köszönhetően azonban olyan irányban mentek el a fejlesztések, ami egyszerűen nem fekszik az ő vezetési stílusának. A spanyol be is vallotta, épp Barcelonában, hogy próbálja másolni monacói csapattársát. Erre nyilván rendelkezésre áll házon belül a telemetria, de egyelőre küzd azzal, hogy ezt minél jobban adaptálja. Ő konkrétan azt látja, hogy Leclerc-t csak a saját fegyverével és vezetési stílusával tudja – házon belül – megverni, tette hozzá Vámosi Péter.

A McLaren istállójával kapcsolatban úgy véli, már most kijelenthető, hogy „2–0 Lando Norrisnak”. Az F1-szakíró ezt azért is tartja nagyon érdekesnek és mindenképp biztatónak a brit autóversenyző szempontjából, mert amíg korábban kikapott Carlos Sainz-tól, amikor még csapattársak voltak a McLarennél, most ő körözi azt a Daniel Riaccardót, aki hajdanán Sebastian Vettelt nyomta le azonos körülmények közepette.

„Abszolút le a kalappal a múlt hét végi teljesítménye előtt, mert mandulagyulladással végigtolni a versenyt úgy, hogy kis túlzással köpni-nyelni nem tudott…” – emelte ki Vámosi Péter. Meglátása szerint egyértelmű, hogy már Norris viszi a hátán a wokingi istállót, és talán szerencsésebb lenne, ha Daniel Riaccardo NASCAR-ra vagy valami hasonlóra váltana.

A Racingline.hu főszerkesztője egyetértett azzal, hogy

a Ferrarinál, illetve a McLarennél törvényszerűnek lasztik, hogy időről időre megbuknak a pilóták.

Emlékeztetett, szakmai berkeken belül sokan mondják a maranelloi istállóról, hogy pilótatemető, miután általában onnan nyugdíjba mennek a versenyzők, vagy teljesen kikopnak az Forma–1-ből, bár Carlos Sainz-t ilyen szempontból még nem temetné. Azt viszont meglehetősen furcsája, hogy kívülről érkezett, miközben a „lovacskás” istállónak, mint fogalmazott, eléggé pedigrés a junior programja, és olyan nevekkel van/volt tele, mint Mick Schumacher, Callum Ilott - aki most az IndyCarban versenyez -, Robert Shwartzman - aki tavaly második lett F2-ben -, de Sebastián Montoya is említhető.

Tehát föl tudnának építeni karaktereket, ugyanakkor jelenleg a kiemelt Mick Schmuacher esetében sem látszik, hogy akár három éven belül a Ferrari pilótája lehet; azon egyszerű oknál fogva, hogy még azzal a Haasszal sem sikerült pontot szereznie, amivel pedig lehet, hiszen Kevin Magnussen már bizonyította pár verseny alatt – tette hozzá végül a Racingline.hu főszerkesztője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×