eur:
394.87
usd:
367.67
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Facebook/Magyar Kajak-Kenu Szövetség

A hadügy alá kerülhet a sportállamtitkárság

Vezetője Kovács Katalin kajakoslegenda férje lehet.

A Nemzeti Sport járt utána annak, mi lesz a sport állami felügyeletével az új kormány felállásával a struktúraváltás után.

Az már korábban kiderült, hogy az első Orbán-kormányban még létező Sportminisztérium nem éled újjá most sem, de az, hogy nem marad Emberi Erőforrások Minisztériuma, adta a kérdést, hogy vajon hová kerül a sport.

A sportlap úgy tudja, a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozik majd a terület, de már nem Szabó Tünde korábbi olimpiai érmes úszó felügyelete alatt, hanem Schmidt Ádám jogász lesz a sportállamtitkár.

Schmidt Ádám tavaly óta a kormányfő mellett dolgozott sportügyi tanácsadóként, a magánéletben viszont a kajakoslegenda Kovács Katalin mellett áll, ő ugyanis Schmidt Ádám felesége. Schmidt Ádám továbbá a Magyar Olimpiai Bizottság és a kosárlabda-szövetség, valamint a Puskás Akadémia jogásza is. Alá tartozhat a jövőben a Nemzeti Sportügynökség (NSÜ) – Fürjes Balázs portfóliójából. Ez az ügynökség szervezi a nemzetközi sportesemények magyar pályázatait.

Szabó Tünde 2015 óta irányította a sportállamtitkárságot, gazdaságfejlesztési területen országgyűlési képviselőként dolgozhat tovább.

A honvédelmi tárcához kapcsolódó hír még a lap szerint, hogy távozik az eddig államtitkárként tevékenykedő Németh Szilárd, aki "a rezsicsökkentés megvédéséért és a zöldenergia fejlesztéséért felelős kormánybiztos" lesz.

A teniszszövetség élén elvileg maradhatna Lázár János, de a sportlap szerint nem fog.

Visszatérve Schmidt Ádámra, helyettes államtitkára lehet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Schmidt Gábor MOB-alelnök (csak névrokonság van köztük).

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
395 alatt a forint

395 alatt a forint

Hétfőn még erősödéssel kezdett a forint, aztán amint romlott a külpiaci hangulat, a forint is visszakanyarodott, kedden pedig a borongós külső környezet mellett újra esni kezdett, így az euróval szembeni jegyzések 396 fölé lendültek. A délelőtti eurózóna inflációs adat nem mozgatta meg a piacokat, délután viszont amellett, hogy Christine Lagarde és Jerome Powell jegybankelnökök is megszólalnak, Amerikából munkaerőpiaci adat is érkezik. Összességében az látszik, ami az előző hetekben: a dollár az euróval szemben az 1,07 körül ingadozik, és az amerikai deviza kilengéseivel a forint is hol erősödik, hol gyengül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×