eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Lionel Messi, a Paris Saint-Germain játékosa, miután gólt szerzett az RB Leipzig ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az A csoport harmadik fordulójában Párizsban 2021. október 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Messi miatt nagyon sokat keresett a PSG

Bár a Paris Saint-Germain – annak ellenére, hogy visszaszerezte a francia bajnoki címet – nem zár sikeres szezon, egyebek mellett azért sem, mert nem tudta megnyerni a Bajnokok Ligáját, bevételei meredeken emelkedtek.

Lionel Messi tavaly nyári szerződtetése, kifejezetten sportszakmai szempontból, nem volt kifizetődő, hiszen attól a BL-sikert várták Párizsban. Ha ez nem is valósult meg, az érkezésével járó kereskedelmi előnyök megnövelték a klub bevételeit.

A L' Équipe nevű francia sportnapilap szerint a Ligue 1 bajnoka 700 millió eurós bevételre tett szert, ami rekordnak számít a klub életében, még azóta is, hogy a Qatar Sports Investments 2011-ben megvásárolta a klubot

Ennek egy része a szponzorációnak köszönhető, amely 13 százalékkal nőtt Messi leigazolásának köszönhetően (50 millió euró a szezonra), a Crypto-val és a Gorillassszal kötött szerződéseknek köszönhetően, amelyek további 10 millió eurót hoznak. A PSG több mint 300 milliót fog keresni hirdetésekből, ami új rekord a klub történetében.

Messi nagy hatással volt a klub bevételeire, a PSG több mint egymillió mezt adott el az érkezése óta, ezeknek 60 százaléka az argentin sztár nevével és számával volt ellátva. Csak a Manchester United ad el több mezt világszerte, mint a PSG.

A Parc des Princes-ben rendezett mérkőzések ugyancsak rekordbevételt hoztak.

Ezeknek a tételeknek kell ellensúlyozni – s ellensúlyozzák is – azt a negatívumot, hogy a PSG, miután a Real Madrid ellen kiesett a Bajnokok Ligájából, kevesebb pénzt keresett a nemzetközi porondon, mint akár az előző évben, vagy a 2019–2020-asban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×