eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A ferencvárosi Sigér Dávid (b2) és Böde Dániel, a paksi csapat játékosa (j2) a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Paksi FC mérkozésen a Groupama Arénában 2020. január 25-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Volt csapatát szomorítaná el Böde Dániel a kupadöntőben

Mindkét zöld-fehér csapat készül a szerdai fináléra.

A Ferencváros és a Paks labdarúgócsapatának vezetőedzője egyaránt kölcsönös tisztelettel beszélt a riválisról a szerdai MOL Magyar Kupa döntője előtt.

"A kupadöntőig mindig hosszú út vezet, ez meg is adja a meccs rangját és éppen ezért minden országban futballünnep. Nem lesz könnyű dolgunk, mert egy ilyen mérkőzésen mindkét csapat nyerni akar, de a felkészülésünk megfelelően zajlik" - mondta a finálét felvezető hétfői sajtótájékoztatón Sztanyiszlav Csercseszov, a fővárosiak trénere. "A szezon akkor lenne teljes számunkra, ha a bajnoki arany mellett felemelhetnék ezt a gyönyörű és nehéz trófeát is".

Kollégája, Bognár György erre azzal válaszolt, hogy a csapatában

Böde Dániel igencsak jó erőben van, ezért neki nem okozna gondot felemelni a kupát, hiába nehéz.

"Ez nem egy kupameccs, hanem a kupadöntő, márpedig a döntőt nem játszani kell, hanem megnyerni. A Ferencváros jobb képességű játékosokból áll, gyorsabb, kreatívabb és kezdeményezőbb, de alkalmasnak tartom a csapatomat arra, hogy ennek ellenére nyerjen és megfelelő ellenállást tanúsítson" - fordította komolyra a szót a Paks mestere. "Legutóbb az FTC alkalmazkodott hozzánk azzal, hogy három belső védővel állt fel az addig megszokott kettő helyett, azóta megtartotta ezt a szisztémát, így most is erre számítok".

A rossz főpróbákat illetően - mindkét együttes kikapott hétvégén - Bognár arról beszélt, hogy a Paksnak eggyel kevesebb nap állt rendelkezésre, hogy rápihenjen a kupadöntőre, ezért csak két-három alapember játszott vasárnap, ha úgy tetszik, beáldozták a legutóbbi bajnokijukat a Kisvárda ellen. Csercseszov szerint a vereség a játék része, de az nem mindegy, hogyan kap ki egy csapat. Abban bízik, hogy a játékosai tanultak az MTK-tól elszenvedett 3-0-s vereség hibáiból

"Minden csapatnak megvannak a vezérei, a Paksnak a góllövőlistát vezető Ádám Martin. De ellenünk azért nem szerzett sok gólt. Összességében viszont nem egy játékosra, hanem az egész Paksra készülnünk" - válaszolt Csercseszov arra a kérdésre, hogy mekkora kihívást jelent 31 gólos csatár megfékezése.

Bognár kifejtette, a mostani menetelés tavaly a korai búcsúval kezdődött, mert akkor a Budafoktól úgy kaptak ki a nyolcaddöntőben, hogy sok tartalékjátékos szerepelt. Elárulta, az akkori meccs után mondta, hogy komolyabban kellett volna venni a mérkőzést, és idén nem engedik el a sorozatot.

"Senkit nem kell motiválni egy ilyen meccsre, ahogy az elődöntőben sem kellett. Akit motiválni kellene, annak nincs helye a pályán" - jelentette ki Bognár. Ezzel kapcsolatban a paksiak egyik legrutinosabb labdarúgója, Böde Dániel arról beszélt, hogy sok paksi játékos először játszik majd ilyen nagy közönség előtt, de szerinte ez majd épp úgy feldobja őket, ahogy 2013-ban őt feldobra, amikor Isztambulban 60 ezer ember előtt pályára léphetett a válogatottban. Akkor Böde szerezte a magyarok egyenlítő gólját az 1-1-re végződött vb-selejtezőn.

A korábbi ferencvárosi futballista azt is elárulta, hogy legutóbb tíz éve szerzett gólt az FTC ellen, de kapusának, Dibusz Dénesnek lőtt már néhány gólt, mielőtt csapattársak lettek. Megjegyezte, hogy ha 11-esekre kerül sor, akkor nem a rúgótechnika, hanem a tiszta fej számít majd.

"A Paks meccsei általában eseménydúsak, de kíváncsi leszek, ezúttal mennyire vállalja fel a saját stílusát.

Már az előző egymás elleni meccsen is azt éreztem, hogy azért óvatosabb, jobban odafigyel a védekezésre. Nem volt az a kamikaze jellegű, totális futball. Szerintem szervezett védekezésből lendülnek majd támadásba. Fizikálisan erősek, szeretik a párharcokat" - beszélt a riválisról Dibusz, a Ferencváros csapatkapitánya, aki szerint a csapatot nem nyomasztja az esélyesség terhe, mert azzal sikeresen megbirkóztak az elmúlt években is.

A 82. Magyar Kupa-döntő szerdán 19.30-kor kezdődik a Puskás Arénában. A magyar szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint eddig 30 ezer belépőt vásároltak a szurkolók. A találkozót az M4 Sport közvetíti.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×