eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornája elődöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 23-án.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Megvan a női vízilabda-válogatott vb-kerete

Huszonegy játékossal tervez a nyáron Bíró Attila, az olimpiai bronzérmes magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

"Lehet olyan játékos, aki az egész nyarat végig játssza, majd az eredmények, a teljesítmény eldönti, miként alakulnak az egyes tornákra benevezett csapataink.

A legfontosabb a hazai világbajnokság, erre készülünk, itt szeretnénk nagyot alkotni"

- mondta Bíró Attila. A szövetség szerdai tájékoztatása szerint a szakember ebből a keretből nevezi meg a sorrendben a június közepén kezdődő hazai világbajnokságon, majd a világliga szuperdöntőjében, illetve az augusztus végén rajtoló spliti Európa-bajnokságon induló csapat tagjait.

Visszatér a keretbe az ebben az idényben remek teljesítményt nyújtott kapus, Gangl Edina, valamint a hozzá hasonlóan Görögországban légióskodó Parkes Rebecca. Peresztegi-Nagy Kinga, az UVSE tehetsége újoncként kapott meghívót. A válogatott szerdán megkezdte felkészülését a világbajnokságra - ezúttal Erdélyben tart edzőtábort. Klubelfoglaltságok miatt még nem teljes a keret, de a játékosok többsége buszra szállt reggel, és Debrecen érintésével indult el Székelyföldre.

"Ez a hét rávezető edzésekről, fizikai és lelki feltöltődésről szól, lesznek csapatépítő programok, és a csíkszeredai uszodában nyílt edzést is tartunk majd. Erdély lélekemelő érzése azt gondolom, nagyon jó hatással lehet majd a társaságra" - mondta Bíró Attila.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×