eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Öttusa-vk - Ezüstérmes a magyar páros vegyes váltóban

Ezüstérmet nyert a Kasza Róbert, Erdős Rita kettős vegyes váltóban az öttusázók világkupa-sorozatának budapesti versenyén.

Győzött az egyiptomi páros, a dobogó harmadik fokára pedig a mexikóiak állhattak fel.

A 13 duóból álló mezőny vasárnap késő délelőtt a körvívással kezdett a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, majd a délutáni "sűrített blokk" lovaglással kezdődött, azután bónusz vívás, úszás, végül lövészetekkel megszakított futás következett.

A magyarok 28 győzelemmel harmadikként zártak a vívásban, és a lovaglást is a harmadik legjobb eredménnyel - egy-egy verőhibával és időtúllépéssel - fejezték be. Ebben a számban három csapat nem indult el, öt pedig pont nélkül zárt, így lényegében az egyiptomiak, a mexikóiak, a magyarok, az olaszok és a britek maradtak érdemben versenyben.

A központi páston bónuszpontot nem szerzett a hazai páros, majd a 2x100 méteres úszásban a hetedik időt érte el, így a kombinált szám előtt őrizte harmadik helyét, de csak egy másodperces előnnyel az olaszok és a mexikóiak előtt. Az egyiptomiak stabilan vezettek, a britek két másodperccel rajtolhattak hamarabb, mint a magyarok. A kombinált számban a váltótagok lövészetekkel megszakítva egyenként 3x600 métert futottak, a magyarok egy helyet előreléptek, a harmadik pozícióba pedig a mexikóiak zárkóztak föl.

"Ezt az érmet futóedzőnknek, Schumacher Ákosnak ajánlom, aki súlyos betegség után pár napja hunyt el, sosem felejtjük el őt" - mondta Kasza Róbert.

Egy nappal korábban a férfiak 18-as döntőjében hét magyar szerepelt, a legelőkelőbb helyen - a negyediken - Demeter Bence végzett, majd a női finálét Gulyás Michelle nyerte, aki mellett még egy hazai versenyző volt ott a fináléban.

Eredmények:

vegyes váltó:

1. Egyiptom (Hajdi Morsi, Karim Nureldin) 1350 pont

2. Magyarország (Erdős Rita, Kasza Róbert) 1311

3. Mexikó (Catherine Oliver, Duilio Carrillo) 1304

A vk-ban az idén debütál az új formátumú, elődöntős-döntős rendszerű, tömbösített lebonyolítás, amelyben a számok kis szünetekkel követik egymást. A sorozat március végén indult Kairóban. Ezt követően a bulgáriai Albena lesz a helyszín két hét múlva, végül június közepén következik a negyedik állomás Ankarában, és két héttel később ott lesz a vk-döntő is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×