eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Sztanyiszlav Csercseszov, a sorozatban negyedszer bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, miután csapata 2-1-re legyőzte ősi riválisukat, a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában a Groupama Arénában 2022. április 24-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Sztanyiszlav Csercseszovnak még maradt célja

Az FTC edzője szerint nem játszottak jól az Újpest ellen.

A Ferencváros Sztanyiszlav Csercseszov vezetésével lett Magyarország bajnoka labdarúgásban - írta a TASZSZ orosz állami hírügynökség azt követően, hogy az éllovas FTC 2-1-re legyőzte a vendég Újpestet az OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnapi játéknapján, így négy körrel a szezon zárása előtt megvédte címét, és sorozatban negyedszer végez az élen.

"Két legyet ütöttünk egy csapásra: megnyertük a derbit és sikerült megvédenünk a bajnoki címet" - idézte az 58 éves orosz szakvezetőt a TASZSZ. A tréner hozzáfűzte, hogy a győzelem ellenére sem nyújtottak kimagasló teljesítményt az UTE ellen.

"Őszintén szólva nem futballoztunk túl jól, és nem ez volt a legjobb meccsünk, de mi voltunk a karakteresebbek és elértük a célunkat. Nagyon meg akartuk nyerni ezt a találkozót, és ez sikerült is" - mondta Csercseszov. Azt is hangoztatta azonban, hogy még csak az egyik célkitűzést sikerült teljesíteni.

"Még hátra van egy kupadöntő, amit szintén nagyon komolyan veszünk. Ehhez a pályán fejben is ott kell lennünk végig, a saját játékunkra összpontosítva, és folyamatosan fejlesztve tudásunkat" - zárta gondolatait az orosz tréner.

Csercseszov 2021. december 20-a óta irányítja a Ferencvárost. A mostani a harmadik címe edzői pályafutása során, korábban a varsói Legiát vezette győzelemre a lengyel bajnokságban és a nemzeti kupában, a 2015-16-os szezonban. Az FTC előtt több orosz csapat, így a moszkvai Szpartak és a szintén fővárosi Dinamo szakmai munkáját irányította, 2016 és 2021 között pedig ő volt az orosz válogatott szövetségi kapitánya, amellyel a 2018-as hazai rendezésű világbajnokságon a negyeddöntőig jutott.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×