eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
MUNICH, GERMANY - APRIL 12: Julian Nagelsmann, Head Coach of FC Bayern Muenchen reacts during the UEFA Champions League Quarter Final Leg Two match between Bayern MĂźnchen and Villarreal CF at Football Arena Munich on April 12, 2022 in Munich, Germany. (Photo by Christian Kaspar-Bartke/Getty Images)
Nyitókép: Christian Kaspar-Bartke/Getty Images

Nagelsmann: ez a karrierem három legfájóbb kudarcának egyike

Keserű csalódásként élte meg a Villarreal elleni kudarcot Julian Nagelsmann, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője, aki szerint a kiesés a Bajnokok Ligájából azt jelenti, hogy együttese már semmiképpen sem tud sikeres szezont produkálni.

„Kiestünk már a Német Kupából, s most a BL-ből. Nem hiszem, hogy ez elég a Bayern Münchennél. Az elődöntő volt a minimális célunk és ezt nem tudtuk elérni. Ez karrierem eddigi három legfájóbb kudarcának egyike” – kesergett a német szakember, aki első szezonjában így már csak a német bajnoki címet nyerheti meg az együttessel, arra viszont jó esélye van, mivel öt fordulóval a vége előtt kilenc pont az előnye.

A Villarreal elleni negyeddöntős párharc múlt heti első mérkőzésén a bajorok meglepetésre 1–0-ra kikaptak, ráadásul a spanyol együttes akár több góllal is győzhetett volna. Kedden Münchenben aztán a Bayern az előzetes várakozásoknak megfelelően uralta a találkozót, de csupán - Robert Lewandowski révén – egy gólra volt képes, majd a hajrában a nigériai Samuel Chukwueze egyenlített és elbúcsúztatta a házigazdát.

„A mai teljesítményünk éppen ellenkezője volt a múlt hetinek. Mindenki láthatta, hogy jó taktikával játszottunk, a játékosok pedig nagy odaadással küzdöttek. Tudtuk, hogy remekül védekeznek, a végén pedig hiányzott az a második gól. Szinte végig uraltuk a meccset, de ez nem sokat számít, hiszen kiestünk” – összegzett letörten a szakember.

Benfica vagy Liverpool, mindegy...

A Villarreallal tavaly Európa-ligát nyert Unay Emery érthetően elégedettebb volt kollégájánál, mivel a klub történetének egyik legnagyobb sikerét érte el tanítványaival: az együttes korábban csak egyszer, 16 éve jutott be a BL legjobb négy csapata közé.

„Ha ebben a sorozatban el akarsz érni valami jelentőset, akkor nagy csapatokat kell legyőznöd. Mi az első lépést a Juventus ellen megtettük a nyolcaddöntőben, most pedig a Bayern ellen is jól mértük fel a lehetőségeinket – mondta boldogan a spanyolok sikeredzője. – Az, hogy a Benfica vagy a Liverpool jön-e a négy között, mindegy. Elődöntőben vagyunk, melyben azon leszünk, hogy kihasználjuk az esélyeinket.”

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×