eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Unsplash.com

Nagyágyú csatlakozhat a Forma–1-hez

Pletykák már voltak, jövő héten jöhetnek a konkrétumok.

Az Audi és a Porsche tulajdonosa, a Volkswagen konszern jövő héten várhatóan jóváhagyja a két márkának a Forma-1-es belépést - számolt be róla a Business Insider az ügylet részleteit ismerő két forrásra hivatkozva.

Egyikük elmondta: a szándék hivatalos bejelentésére az érintettek jövő heti találkozóját követően kerülhet sor. Másikuk hozzátette: "jó esély" mutatkozik a pozitív döntésre.

A Volkswagen nem kívánta kommentálni a sajtóhírt.

A szaksajtóban már jó ideje téma, hogy az Audi és a Porsche partneri megállapodást köt valamelyik Forma-1-es csapattal, ami a legvalószínűbb módja lehet annak, hogy részt vegyenek a világ legrangosabb autós versenysorozatában.

Az Audi és a McLaren tavaly cáfolta azokat az értesüléseket, melyek szerint partneri megállapodást kötöttek volna. Azt viszont hozzátették, hogy tárgyalnak egymással, és a döntést az idei évre ígérték. Egyes források szerint az Audi nagyságrendileg 500 millió eurós "belépési pénzt" ajánlott az McLarennek.

Eközben a Porsche pár év múlva a Red Bull-lal szeretne hosszú távú megállapodást kötni.

A Volkswagen eddig még nem szerepelt a Forma-1-ben, de a Red Bull-csapattal már dolgozott együtt, mindenekelőtt a rali-világbajnokságon. Novemberben egy bennfentes annyit árult el, hogy a Volkswagen szerepvállalása elsősorban azon múlik, hogy a Forma-1 teljesíti-e azt a tervét, mely szerint 2026-ra áttér a szintetikus üzemanyagok használatára.

Az érintett csapatok közül a McLaren partnere jelenleg a Mercedes, míg a Red Bull a Honda erőforrását használja.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Romokban az oroszok legfontosabb támaszpontja, kritikán alul teljesít az ukrán légvédelem - Háborús híreink szombaton

Az ukrán vezérkar szerint a folyamatos dróntámadások következtében lényegében használhatatlanná vált az orosz Fekete-tengeri Flotta Krím-félszigeten található támaszpontja. Az orosz Iszkander-M rakéták egy hét alatt harmadszor ütöttek rajta a Mirhorodban található ukrán légibázison. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×