eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
CIUDAD DEL ESTE, PARAGUAY - MARCH 24: Robert Morales of Paraguay kicks the ball to score the first goal of his team during a match between Paraguay and Ecuador as part of South American Qualifiers for FIFA Qatar 2022 World Cup at Estadio Antonio Aranda on March 24, 2022 in Ciudad del Este, Paraguay. (Photo by Christian Alvarenga/Getty Images)
Nyitókép: Christian Alvarenga/Getty Images

Ecuador vereséggel is vb-résztvevő, Uruguay is kijutott – videó

Ecuador 3-1-re kikapott Paraguaytól a labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezőzónájában, de a további eredményeknek köszönhetően kijutott a katari tornára. Ugyancsak vb-résztvevő lett az uruguayi válogatott, amely 1-0-ra győzött a pótselejtezős helyben reménykedő Peru ellen.

A Celeste Arrascaeta a 42. percben szerzett góljával győzött. Kolumbia 3-0-ra győzött Bolívia ellen, s még ugyancsak reménykedhet az ötödik hely elérésében, ez jelenti a pótselejtezőt.

A már biztos vb-résztvevő Brazília könnyedén, 4-0-ra nyert a chileiek ellen, Neymar, Vinícius Júnior, Coutinho és Richarlison szerezték a gólokat, az első és a harmadik találat tizenegyesből esett.

A dél-amerikai zónából Brazília, Argentína, Ecuador és Uruguay már továbbjutott, Paraguay, Bolívia és Venezuela már kiesett. Az ötödik helyre még három csapat esélyes: Peru (21 pont), Kolumbia (20) és Chile (19).

Az utolsó forduló párosítása: Peru–Paraguay, Venezuela–Kolumbia, Chile–Uruguay, valamint Bolívia–Brazília, Ecuador–Argentína.

A Concacaf-zónában az élen álló kanadai csapat 1-0-ra kikapott Costa Ricában, így most a győztes áll a pótselejtezőt érő negyedik helyen. A másik három mérkőzés döntetlenre végződött: Jamaica–Salvador 1-1, Panama–Honduras 1-1, Mexikó–Egyesült Államok 0-0.

Az állás: 1. Kanada 25 pont, 2. Egyesült Államok 22, 3. Mexikó 22, 4. Costa Rica 19, 5. Panama 18, már kiesett: 6. Salvador 10, Jamaica 8, Honduras 4. Még két forduló van hátra.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×